Mjesec borbe protiv ovisnosti

Varaždinska policija: 'Drogiraju se djeca i mlađa od 14 godina, najčešće u blizini škola'

Objavljeno: 16.12.2023. 08:50

Zadnja izmjena: 16.12.2023. 08:50

Foto: Policijska uprava varaždinska

U petak, 15. prosinca u Varaždinskoj je županiji održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija.

Teme kolegija bile su postupanje u slučaju pojave hripavca u kolektivu, kriminalitet droga djece i mladih na području Varaždinske županije, nagrada za izvrsnosti Rotary Cluba Varaždin, kao i analiza sustava obrazovanja u Varaždinskoj županiji te uvjeti, kriteriji i postupak za davanje u zakup školskog prostora i opreme.

Tom su prilikom službenica za prevenciju PU varaždinske Tatjana Novak i član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga i drugih oblika ovisnosti Varaždinske županije Davor Čmigović, apelirali na zajedničku borbu protiv kriminaliteta droga kod djece i mladih na području Varaždinske županije.

- Kad su u pitanju počinitelji prijavljenih kaznenih djela zlouporabe droga, najviše se radi o punoljetnim osobama, međutim, žalosti činjenica da su počinitelji i djeca do 14 godina života te maloljetnici od 14 do 18 godina života. U ukupnom broju zapljena droga od maloljetnih osoba, oko 80 do 90 posto zapljena je izvršeno u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i to su redom zaplijene marihuane, amfetamina, biljke canabisa, kokaina, ecstasyja, hašiša i heroina - rekla je Novak. 

Kao i svake godine, Policijska uprava varaždinska je u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, u suradnji s vanjskim suradnicima, obilježila međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnost uz različite aktivnosti.

Komentari