HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR

Varaždinska večer na dodjeli prestižnih godišnjih nagrada Veliki dan hrvatskog sporta

Objavljeno: 19.12.2018. 22:02

Zadnja izmjena: 19.12.2018. 22:48

U zagrebačkome hotelu Westin odražna je večeras svečana dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora Veliki dan hrvatskog sporta, na kojem su dominirali Varaždinci.

Posebnu nagradu za promicanje sporta dobila je hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija  predvođena izbornikom Željkom Krajanom, za odlične rezultate u 2018. godini i osvajanje Davis Cup natjecanja.

Nagradu HOO za fair play dobio je Marin Ranteš. "Hrvatski reprezentativac u BMX freestyleu iz Brdsko biciklističkog kluba Asi iz Varaždina, na nanatjecanju svjetskog kua u Kanadi priskočio je u pomoć svom najvećem suparniku, Australcu Loganu Martinu, kojem je tijekom nastupa pukla guma. Marin je skinuo kotač sa svog bicikla i dao ga Australcu da završi nastup. Logan Martin je pobijedio na natjecanju, dok je Marinu bio drugi. Njegov postupak, u kojem je u prvi plan stavio pomoć konkurentu u odnosu na osobni uspjeh, zaslužio je nagradu fair play.", piše u obrazloženju nagrade.

Zlatko Dalić, hrvatski nogometni izbornik izabran je za najboljeg trenera godine nakon već brojnih nagrada na europskom i svjetskom nivou za srebro sa Svjetskog nogometnog prvenstva. U najužem izboru za ovu nagradu bio je još jedan Varaždinac - Esad Garibović izbornih hrvatske karate reprezentacije.

Nagradu Najveći promicatelj Hrvatske u svijetu ponovo je pripala hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću.

U kategoriji najbolji sportski par, štafeta ili posada u najužoj konkurenciji bili su Varaždinka Amanda Mlinarić i Domagoj Buden za osvojeno 3. mjesto na EP u disciplini mješoviti par složeni luk.

Nagradu u kategoirji Najuspješnija hrvatska muška sportska ekipa dobila je hrvatska nogometna reprezentacija predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem. Dok je u najužem izboru za ovu nagradu bila i hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija predvođena izbornikom Željkom Krajanom.

Varaždin je bio zastupljen i u glazbenom dijelu svečanog programa dodjele godišnjih nagrada HOO. Okupljenima se predstavila i varaždinksa pjevačica Irma Dragičević. Sve u svemu može se zaključiti da je ovo bila prava varaždinska večer.

 

 

Komentari