Prevoditelj stripa „Alan Ford“

VARAŽDINSKE TOPLICE U subotu hommage Nenadu Brixyju i legendarnom „Alan Fordu“

Objavljeno: 12.09.2019. 08:12

Zadnja izmjena: 12.09.2019. 08:12

U subotu u Varaždinskim Toplicama bit će održan hommage Nenadu Brixyju u povodu 95. obljetnice njegova rođenja i 50. godišnjice tiska popularnog stripa „Alan Ford“.

Prigodni program održat će se u atriju Starog grada, na Trgu slobode 16 s početkom u 17 sati.

Nenad Brixy rođen je u Varaždinskim Toplicama, 4. svibnja 1924. godine, a u bogatoj karijeri bio je novinar, romanopisac, prevoditelj, komediograf te pokretač i urednik brojnih časopisa. Ipak, najpoznatiji je ostao po legendarnim prijevodima kultnog stripa „Alan Ford“ čiji su se citati toliko uvriježili da se danas koriste u svakodnevnom govoru.

Na skupu koji počinje u 17 sati govorit će Tomislav Pletenac, Davor Brixy i Lazar Đamić, dok su moderatori Vladimir Huzjan i Slobodan Runjak.

U popratnom programu posjetitelji će moći od 19 sati uživati u glazbi s vinilki prema izboru Laci Vastaga aka DJ Šnudl Dudl iz varaždinskog DJ dvojca Fankotoner. Žeđ će se gasiti uz Zagorsku pivu, a dodatna zabava zagarantirana je na retro konzolama za klince i vječne klince, uz nezaboravne retro igrice Super Mario, Tetris, Starwars, Zelda, Streetfighter...

Organizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Turistička zajednica Grada Varaždinske Toplice i Trash film festiva.

Komentari