Varaždinski biskup mons. Mrzljak obišao poplavljena područja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.02.2014. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak u pratnji domaćeg biskupa Vlade Košića posjetio je u ponedjeljak poplavom pogođeno područje sisačkog kraja i tom prigodom posjetio mjesta Žažinu, Letovanić, Sela, Odru i Staru Drenčinu.

Biskupi Mrzljak i Košić sa suradnicima, susreli su se sa stradalim stanovnicima, članovima DVD-a i volonterima koji se već dva tjedna bore s visokim vodostajem i zaobalnim vodama, te su im uputili riječi nade i ohrabrenja. U pratnji biskupa bili su predsjednik Caritasa Sisačke biskupije mons. Franjo Ćuk, ravnateljica Caritasa Kristina Radić, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije mr. Ante Šola i domaći župnici koji su ih upoznali s ozbiljnošću situacije koja je pogodila njihove župe.

Biskupi sa suradnicima, susreli i sa stradalim stanovnicima, članovima DVD-a i volonterima koji se već dva tjedna bore s visokim vodostajem i zaobalnim vodama, te su im uputili riječi nade i ohrabrenja.

Obraćajući se okupljenim novinarima biskup Mrzljak je istaknuo kako je došao da bi predložio konkretan način organiziranja pomoći nakon poplave jer će tek tada nastati pravi problemi ljudima kojima je uništen namještaj, uređaji i namirnice.

Naime, biskupov je pozvao sve hrvatske biskupijske i župne Caritase da se povežu sa Caritasom Sisačke biskupije i pomognu u neposrednom odnosu župe, mjesta i obitelji pogođene ovom poplavom.

- Mi ćemo u Hrvatskom Caritasu pozvati sve Caritase da pomognu onima kojima je mnogo toga potrebno za svagdanji život. Naša je zadaća da pomognemo ne samo u ovom času, nego i mjesecima nakon toga - poručio je biskup Mrzljak.

Komentari