Gradu Varaždinu priznanje za kreativnost i inovativnost

Objavljeno: 26.05.2011. 10:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Na Danu kreativnosti i inovativnosti koji je u srijedu održan u Zagrebu u organizaciji Udruženja za razvoj kreativnosti MRAK i pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i poduzetništva te Ministarstva obrazovanje, znanosti i športa , Gradu Varaždinu dodijeljena je najviša nagrada – Posebno priznanje za kreativne i inovativne projekte.

Žiri sastavljen od uglednih hrvatskih znanstvenika i sveučilišnih profesora već tri godine prepoznaje i nagrađuje projekte iz Varaždina.

Nagrada za kreativnost 2008. godine dodijeljena je za projekt Burze kreativnih aktivnosti BUKA, 2009. godine za animirani film o Varaždinu Čarobna škrinjica, a prošle godine nagrađen je projekt  Škole otvorenih vrata.

Ovogodišnje posebno priznanje dodijeljeno na kraju svečanosti, priznanje je jedinici lokalne samouprave koja je svake godine imala nekoliko nominiranih projekata u različitim kategorijama.

I ove godine iz Varaždina su nominirana tri projekta: CREATIVA Centar kreativne industrije Tehnološkog parka, Sigurna Zajednica Udruge INVOLVO i  Grada Varaždina i festival animiranog filma VAFI.

Upravo su varaždinski animatori uspjeli osvojiti prvo mjesto i nagrađeni su u kategoriji najbolji Kreativni ili inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti.

Posebno priznanje Gradu Varaždinu žiri je dodijelio uz obrazloženje kako je Grad Varaždin prepoznat kao sredina u kojoj se potiču i ostvaruju mnogobrojni kreativni i inovativni projekti.

Komentari