Varteks Di Caprio vrlo blizu bod(ov)a protiv Gorice

Objavljeno: 09.10.2011. 21:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Niti u 5. kolu Premijer lige, varaždinski rukometaši nisu stigli do boda, u susretu protiv Gorice, iako su bili vrlo blizu...

Utakmica se igrala u dvorani u Graberju i dvjestotinjak gledatelja napravilo je odličam «štimung», tako da je Varteks Di Caprio nakon podužeg vremena imao i podršku s tribina. No umjesto da ih to ohrabri, kao da ih je sputalo na početku, pa Gorica u 5. minuti već vodi 0:5.

Varaždinci se vraćaju u meč, koji je bio pravi «run and gun» u prvom dijelu, igrači Tomislava Štimca dolaze na 6:7, a i 29. je već 10:10. Šebetić i Brdar «šajbali» su s vanjskih pozicija, a vidjelo se da varaždinskom prvoligašu «kao kruh» nedostaje pravi srednji vanjski igrač, tim više što je Babić bio poluzaliječen pa nije mogao pokrpati tu poziciju.

Na odmor se otišlo rezultatom 18:18, a u nastavku gledamo veliku borbu, niti jedna momčad nije stekla prednost veću od dva gola. Snaga Varaždinaca malo je padala predkraj susreta, ali je zato čuda na golu radio mladi Ašanin, obranivši ukupno 20 lopti, od toga mnogo zicera i dva sedmerca.

Četiri minute prije kraja, kod minimalnog vodstva Gorice, obranio je prvi penal, a Varaždinci preko Brdara prvo poravnavaju, a potom i mladi Marenčić, dvije i pol minute prije kraja dovodi Varteks u prednost. Činilo se da su «krojači» nadomak prvog boda, odnosno bodova, a onda još i Ašanin brani još jedan sedmerac.

No u završnici domaći ne uspijevaju iskoristiti priliku, Brdarov udarac je obranjen, bivši Varteksovac Turan poravnava omjer. Potom Šebetić gubi loptu, a gosti iz kontre stižu u vodstvo. Posljednji pokušaj Varteksa Babić prolazi kroz sredinu, domaći traže faul, ali suci ne sude te lopta odlazi pored gola. Na kraju i pogodak Vozaba za konačnih 32:34.

- Loše smo krenuli u utakmicu, morali smo se vraćati i tu smo se već dosta potrošili. Na kraju nam je nedostajalo i malo sreće, nekoliko sudačkih odluka i nažalost utakmica je otišla u smjeru gostiju – kazao je nakon utakmice Tomislav Štimac, trener Varteks Di Caprija.

Ovom pobjedom Varteks Di Caprio je, poput nogometnih kolega, ostao prikovan za dno tablice, a prvom pobjedom Gorica je stigla na dva boda. U sljedećem kolu varaždinski rukometaši putuju u Buzet, gdje teško da mogu do bodova, a novi pokušaj za bodove vjerojatno će biti tjedan iza toga, kada u novom derbiju začelja ugošćuju Arenu Jadrograd.


Varteks Di Caprio – Gorica 32:34 (18:18)

Varaždin, dvorana u Graberju. Gledatelja: 200. Suci: Gladović i Volenik (Virovitica).

Varteks Di Caprio - Žitnjak, Petrić, Taći, Babić, Raguž, Marenčić 1, Šebetić 10 (2), Brdar 8, Hirš, Mirković, Hlapćić, Žganec 8(3), Ašanin (20 obrana), Štimac 1, Trojko, Prole 4.

Gorica – Sučić, Ceković 5, Ferenčina 1, Laljek 1, Vozab 5(1), Senta, Šimunić, Nedić 2, Tomić, Dijanić (14 obrana), Krstanović 1, Seferović 8, Lončar, Debeljak 6, Sokolić, Turan 5.




Komentari