3. HNL SJEVER

Varteks grabi prema vrhu prvenstvene ljestvice, dok Podravina nije mogla parirati Poletu

Objavljeno: 13.10.2019. 09:41

Zadnja izmjena: 13.10.2019. 09:49

U 8. kolu 3. HNL Sjever polovičan uspjeh klubova s varaždinskog područja. Podravina je izgubila u Ludbregu od jake ekipe Poleta iz Svetog Martina na Muri, dok je Varteks na svom terenu pobijedio Bjelovar.

Ludbrežani se na svom terenu nisu uspjeli nametnuti ekipi Poleta, koja pretendira na visoko mjesto na prvenstvenoj ljestvici, te su poraženi 3:1.

Varteks je na stadioni SC Sloboda bio uvjerljiv protiv Bjelovara i slavio s 2:0. Susret nije tako izgledao na početku. Počelo je nervozno s obje strane, a prilike su bile rijetke. U drugoj polovici prvog poluvremena Varteks ima inicijativu ali na odmor odlaze s rezulatom 0:0.  Prijelomna situacija dogodila se u 70. minuti. Lopta je došla do Šoštarića u šesnaestercu, i iako se činilo da je udarac slab, lopta sretno završava iza protivničkog vratara. Igra Varteksa postaje sigurnija i bez pritiska igraju puno bolje. 

Deset minuta kasnije sve je bilo gotovo. Bumbari su kontrolirali igru, Bjelovar nije imao konkretnu situaciju za pogodak te je nakon njihovog napada uslijedila kontra Varteksa. Kuhar se gotovo od centra sjurio prema golu i postigao gol za konačnih 2:0.

Još jednu dobru priliku za Varteks imao je Skoliber u 85. minuti, ali nekoliko metara od gola njegov udarac završava u naručju gostujućeg golmana.  

Za Varteks su igrali: Domjan, Radić, Skoliber, Kuhar, Sušac, Težački, Kosir, Vuković, Kukec, Benković i Šoštarić, a u igru su ušli Nježić i Žganec.

Varteks tako nakon osam odigranih kola u 3. HNL Sjever ima 17 bodova, a u sljedećem kolu odlazi u goste Poletu iz Svetog Martina na Muri. Polet je i prije početka sezone okarakteriziran kao klub koji ima namjeru postati prvak, te će to biti pravi derbi lige.

Rezultati susreta 8. kola, 3. HNL Sjever:

  • Ludbreg: Podravina - Polet (SMnM) 1:3
  • Varaždin: Varteks - Bjelovar 2:0
  • Križevci: Radnik Križevci - Podravac 1:0
  • Đurđevac: Graničar Đ - Tehničar 1:3
  • Ždralovi: Mladost - Virovitica 6:0
  • Mursko Središće:Rudar - Papuk 3:2

Komentari