svečana sjednica

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije obilježila 30 godina rada i djelovanja

Objavljeno: 18.12.2023. 16:59

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 17:05

Svečanom sjednicom u Hotelu Trakošćan Vatrogasna zajednica Varaždinske županije obilježila je 30 godina svog neprekidnog rada i djelovanja.

Predsjednik Nedeljko Vukalović podsjetio je na povijest i aktualni trenutak Vatrogasne zajednice Varaždinske županije koja je osnovana 10. srpnja 1993. godine te je pritom naglasio kako je 2005. godine varaždinsko vatrogastvo zauvijek upisano zlatnim slovima u povijest europskog vatrogastva organizacijom dotad najmasovnije Vatrogasne olimpijade CTIF-a s oko 3500 sudionika iz 32 zemlje svijeta.

Također je istaknuo kako je u Vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije udruženo 124 DVD-ova i  jedna profesionalna vatrogasna postrojba te je naglasio kako su vatrogasci sposobni i educirani za sve moguće intervencije .

- Krasi ih dobrovoljnost, humanost i požrtvovnost. U sve to smo se mogli uvjeriti sve ove godine, a naročito ove u mjesecu svibnju kada je područje Varaždinske županije pogodila jedna od najvećih poplava. U roku pola sata na terenu  je bilo više od 1.065 vatrogasaca s preko 244 vozila. Stoga mi je posebno drago što smo prije nepunih mjesec dana potpisali ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin koji će objediniti tehnička sredstva, opremu i ljudske resurse svih sastavnica domovinske sigurnosti na regionalnoj razini. Biti će to mjesto koje će pružiti sve što je potrebno našim žurnim službama koje će biti bolje opremljene za rad - rekao je župan Anđelko Stričak.

Komentari