grad ivanec

Izglasan proračun Grada Ivanca za 2024. godinu vrijedan 13,2 milijuna eura

Objavljeno: 15.12.2023. 19:06

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 19:06

Na sjednici Gradskog vijeća vijećnici Nezavisne platforme Sjever - Za Ivanec, HDZ-a, Reformista i jedan nezavisni vijećnik većinom od 14 glasova donijeli su proračun Grada Ivanca za 2024. godinu.

Na sjednici se raspravljalo o financijskom okviru proračuna, sportu, kulturi, komunalnim projektima, božićnicama i plaćama te nizu programa i odluka. Unatoč projiciranom manjku prihoda, za iduću godinu u gradu Ivancu planirani su izrada projektne dokumentacije za Sportski centar Ivanec, dodjela prostora za preseljenje Gradske knjižnice, modernizacija prometnica i niz drugih programa i odluka. Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na sjednici se osvrnuo na smanjenje prihoda.

- Slijedom ukupnog projiciranog manjka prihoda, prihodna strana proračuna Grada Ivanca spušta se na razinu 2019. godine. Smanjenje prihoda je i bio jedan od razloga kreditnog zaduženja Grada za potrebe gradnje dječjih vrtića u Ivancu i Radovanu. Jednako tako, ići ćemo i na kreditno zaduženje za potrebe postavljanja nove štedne javne rasvjete u svim naseljima na području Grada, kako bismo taj projekt riješili u jednoj godini. Što se tiče kreditne zaduženosti Grada, ona je još daleko do maksimalnog dopuštenog pa otplate anuiteta neće utjecati na likvidnost proračuna ili na realizaciju nekih drugih projekata - rekao je.

Komentari