Velik interes građana za natječaj za obnovu fasada i stolarije

Objavljeno: 10.02.2014. 20:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održana vrlo posjećena radionica na kojoj su građani mogli saznati sve o nedavno raspisanom natječaju za obnovu fasada i zamjenu stolarije.

Predsjednik Povjerenstva za obnovljive izvore energije Tomislav Bogović tijekom radionice, koja je trajala devedeset minuta, odgovarao je na brojne upite o detaljima natječaja, razjasnivši zainteresiranima niz nejasnoća koje bi ljude mogle isključiti iz natječaja.

Podsjećamo, riječ je o drugoj fazi natječaja za sufinanciranje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća koji se odnosi na zamjenu i ugradnju energetski učinkovite vanjske stolarije i poboljšanje fasade.

Ukupni troškovi bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima u visini do 50% opravdanih troškova investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 20.000 kuna po obiteljskoj kući – projektu.

>> Nastavak sufinanciranja energetski učinkovite stolarije i fasade

Onima koji nisu potpuno spremni za natječaj koji traje do 17. veljače, sugerirano je da pričekaju i jave se na natječaj koji će biti raspisan u drugom dijelu godine.

- Potpišu li građani suglasnost sada, a ne realiziraju subvencionirani projekt do zadanog roka, izgubit će pravo javljanja na takve natječaje idućih pet godina - pojašnjeno je na radionici.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina.

Komentari