Vidovec BIOS i dalje savršen - u Senju 5 pobjeda iz 5 utakmica

Objavljeno: 09.10.2011. 10:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U 5. kolu 1.HRL rukometaši Vidovec BIOS-a ostvarili su u Senju i petu pobjedu, treću na gostovanjima, te i dalje drže prvo mjesto tablice, koje dijele s Medveščakom...

Vidovec je ponovno nešto „sporije“ ušao u utakmicu, domaćin je poveo 4:0, potom i 7:2 u 16. minuti, što je bio razlog za time-out Zvonimira Melnjaka.  Rezultiralo je to serijom od 5:0 vidovečkih rukometaša i poravnanjem rezultata. Ipak, domaćin je na odmor otišao zasluženom prednošću, a pošto su se igrali vrlo čvrste obrane, čak na granici grubosti kod domaćina, rezultat je bio tek 10:8.

Osovina Melnjak-Jeftić bila je dobro i čvrsto čuvana, a i vanjski pucači se baš nisu iskazali. Domaćin je bio bodren i sa nekoliko stotina bučnih domaćih navijača, dodatno motiviran da iznenadi vodeću momčad lige.

U nastavku utakmice domaćin je ritam mogao pratiti tek prvih pet minuta, dok Vidovec rotacijama igrača polako stiče prednost. U drugom se „raspucao“ Vincek, Vidaček i Melnjak su vodili napade, nadovezao se odlično i Svetec, a Malner je bio super-precizan s linije sedam metara. Na golu je odličan bio iskusni Boris Vujović, koji je bio jedan od junaka susreta. Prednost se polako povećavala, da bi na kraju iznosila pet golova.

-Jako važna pobjeda za našu ekipu, još jedna na teškom gostovanju. Prvo poluvrijeme je domaćin igralo vrlo čvrstu obranu, ali znali smo da moramo samo igrati našu igru. Bilo je napeto do 14:14, kada smo se odvojili i počeli raditi prednost u nastavku – kazao je trener Vidovec BIOS-a Zvonimir Melnjak.

Najefikasniji Vidovčanin bio je Malner s devet golova, no od toga čak osam s linije sedam metara. Zanimljivo, tek u 52. postigao je prvi i jedini gol iz igre. Vincek je ušao u nastavku te s pet pogodaka preokrenuo tijek sueret. Jeftić i A. Melnjak dali su četiri gola, a Vidaček tri za petu pobjedu.

Uz Vidovec, jedina neporažena ekipa lige je i dalje Medveščak, dok dvojac prati Dugo Selo sa osam bodova. U ovom kolu, Dugo Selo je pobijedilo Ivančicu u Ivancu, tako da su Ivančani i dalje bez bodova.

Vidovec BIOS u idućem kolu kod kuće igra sa Crikvenicom, a bit će to prigoda za novu rukometnu feštu, zbog prvog mjesta tablice i dobrog „trasiranja“ puta za Premijer ligu.

Senj Wallenborn – Vidovec BIOS 24:29 (10:8)

Senj, dvorana Robert Barbić – Beli. Gledatelja: 350. Suci: Klapež i Pervan (oba Trilj).

Senj Wallenborn – Šimunović, Tomljanović 2, Uković, Laskač 3, Štokić 1, Brdar, Cindrić 4, Katulić, Horvat, Zrinski, Debelić, Saršon, Kosanović 1, Kušička 5, Filipović 3(1), Magdić 5. Trener: Nikola Čupić.

Vidovec BIOS – Jeftić 4, Vidaček 3, N. Melnjak, Vincek 5, M. Melnjak, Breljak, Vujović, Lovrenčić 2, A. Melnjak 4(1), Turković, Balent, Sršen, Dobovičnik, Lilić 1, Malner 9(8), Svetec 1. Trener: Zvonimir Melnjak.

Komentari