STEM PODRUČJE

Vijećnici Grada Ludbrega donijeli odluku o osnivanju ustanove Lori

Objavljeno: 19.12.2023. 08:44

Zadnja izmjena: 19.12.2023. 08:44

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, vijećnici su donijeli odluku o osnivanju ustanove regionalnog znanstvenog centra za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području – Lori. 

Projektom će se riješiti problem nedostatnih prostora za STEM obrazovanje i aktivnosti na području Ludbrega i Varaždinske županije kao i nepostojanje adekvatno opremljenih STEM učionica. Razvit će se sustav koji će se sastojati od stručno osposobljenih učitelja i drugih odgojno obrazovnih radnika ojačanih kapaciteta u području STEM-a, IKT-a i poduzetništva, stvoriti će se podloga za razvoj individualiziranih programa temeljenih na potrebama učenika te uvesti metodika prijenosa znanja u neformalnom okruženju, tj. u modernim i adekvatno opremljenim STEM učionicama koje će biti prilagođene potrebama učenika.

Kao rezultat aktivnosti ovog projekta je osnivanje Ustanove čiji je jedini osnivač Grad Ludbreg. Ustanova će biti registrirana za djelatnosti neformalnog odgoja i obrazovanja, s naglaskom na promicanje STEM i STEAM područja, popularizaciju prirodnih predmeta i organizaciju seminara, kongresa i predavanja. Ustanova će svoje djelatnosti obavljati u novim, suvremenim i moderno opremljenim zgradama u sklopu kompleksa bivšeg Mlina u Kalničkoj ulici u Ludbregu, gdje će biti smještene prve Newton učionice u Hrvatskoj, građene i uređene po poznatom i popularnom norveškom modelu podučavanja.

Komentari