Vijećnici zatražili skidanje točke o izboru koncesionara za balirani otpad, ali nije prihvaćeno

Objavljeno: 21.03.2013. 11:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

Iako su uoči utvrđivanja dnevnog reda neki vijećnici zatražili skidanje točaka o izboru koncesionara za balirani otpad te o integraciji Veleučilišta i Medijskog sveučilišta s dnevnog reda, prijedlog nije prošao.

- Od zajednice ponuditelja Gorenje Surovina, E.On te Kemis-Termocleana dobio sam informaciju da namjeravaju podnijeti žalbu na odluku Gradskog vijeća o izboru zajednice ponuditelja Ce-za-r, Komunalac Davor i Eko-flor plus kao koncesionara za odlaganje baliranog otpada. Stručno povjerenstvo je, kažu, njihovu ponudu neopravdano izostavilo budući da nisu dostavili izjavu o solidarnoj odgovornosti. No, oni tu izjavu imaju u Konzorcijskom ugovoru – rekao je Robert Podolnjak.

Kako kaže, kao gradski vijećnik ne želi riskirati međunarodni skandal budući da slovenska tvrtka Gorenje Surovina i njemača E.ON najavljuju žalbu mjerodavnima u Sloveniji, Njemačkoj i Hrvatskoj.

Također, zatražio je i skidanje točke o integraciji Veleučilišta i Medijskog sveučilišta.

- O integraciji će umjesto gradskog Odjela za društvene djelatnosti odlučivati Odjel za komunalne djelatnosti na čelu s pročelnikom za komunal. Imam osjećaj da se društveni sektor iz toga želi posve izostaviti – poručio je Podolnjak, dok mu je gradonačelnik Goran Habuš poručio da se integracijom Veleučilište i Medijskog sveučilišta Veleučilište nikako ne ukida. Naprotiv, daje mu se mogućnost da se digne na višu razinu, dodao je.

Što se tiče najave o žalbi spomenute zajednice ponuditelja, Habuš je naglasio da Gorenje Surovina, E.ON te Kemis-Termocelan nisu imali traženi dokument te da nije postojala mogućnost upotpunjavanja dokumentacije.

- E.ON se može žaliti Državnoj komisiji, svatko se može žaliti i žalbu nećemo izbjeći. Njima jedino gubimo vrijeme - rekao je Habuš.

Nadalje, neki su vijećnici zatražili i odgovor na pitanje ima li komunalna tvrtka Varkom pravovaljani ugovor s Komunalcem iz Davora budući da su se neposredno prije sjednice pojavile informacije da je taj ugovor raskinut. 

Uskoro opširnije...

 

Komentari