GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Vito Nušak finalist jakog turnira u Budimpešti!

Objavljeno: 28.05.2019. 17:53

Zadnja izmjena: 28.05.2019. 18:08

Na jakom gimnastičkom turniru 5. International Junior Budapest Cup Mens Artistic Gymnastics, Budapest, Hungary 2019. na kojem je sudjelovalo dvanaest najjačih nacija u gimanstici, Ukraina, Rusija, Engleska, Vijetnam, Bangladeš, Izrael, Italija, Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska i Hrvatska nastupila su i dva predstavnika GK Vindija, Teo Bartolec i Vito Nušak.

Prvo je nastupio Teo Bartolec, odvježbavši odlično svoju vježbu, no nije bilo dovoljno radi sitnih grešaka u doskocima, i tako je završio na 12. mjestu, što je i dalje odličan rezultat, i vidljiv je napredak, te da je iskustvo sa svakim međunarodnim natjecanjem sve više prisutno.

Mateo Žugec, dokazavši se u sklopu svijetskog kupa u Osijeku, ipak nije mogao dva dana u nizu zadržati koncentraciju, tako je usred vježbe doživio pad sa konja, u elementu iz kojeg nikada ne pada, i tako je izgubio priliku za finale, gdje da je mogao nastupiti, sa pola boda prednosti, mogao je uzeti zlato.

Najbolje plasirani Varaždinac, i ujedno jedini finalist bio je Vito Nušak, koji je iznenadio, te ne samo ulaskom u finale među osam najboljih, već i u finalu drugoga dana, gdje je u strašnoj konkurenciji, skoro uzeo medalju, ali moramo biti zadovoljni, jer četvrto mjesto je ogroman rezultat i pokazatelj da Varaždin ima još mnogo nadolazećih vrhunskih gimnastičara, koji će se boriti za svoje pozicije u reprezentaciji za naredno Europsko prvenstvo juniora 2020. godine.

Naredna aktivnost GK Vindija je organizacija Sokolskog turnira Grada Varaždina, koji će se održati u petak i subotu narednog vikenda u gimnastičkoj dvorani Gimnastički centar Vindija, pa zatim državno prvenstvo u Sisku za dva tjedna, nakon čega ih čekaju izborna natjecanja u reprezentaciji seniora, na kojima Vinko Kirinić i Noa Matušin, hvataju normu za odlazak na svjetske kupove.

Komentari