Vojni časnici iz devet zemalja posjetili Lepoglavu

Objavljeno: 21.09.2012. 11:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: lepoglava.net

Članovi RECVIAC-a, središta za sigurnost i suradnju iz Zagreba (Rakitje), posjetili su Lepoglavu. Riječ je, uglavnom, o visokim vojnim časnicima iz devet zemalja (Austrija, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Makedonija, BiH,…) koji u okviru ove međunarodne, neovisne i neprofitne organizacije promiču dijalog i suradnju po pitanju sigurnosti u jugoistočnoj Europi, piše lepoglava.net

Prva stanica posjeta Lepoglavi bila je gradska vijećnica gdje je goste iz Zagreba primio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj. Gradonačelnik Škvarić upoznao ih je s lepoglavskom poviješću i Lepoglavom danas.

Visoke goste dodatno je zanimala međunarodna suradnja grada Lepoglave s drugim gradovima, regijama i zemljama. Zanimanje su pokazali i za lepoglavske legende prije svega legendu o imenu Lepoglava. Posjet Lepoglavi nastavili su u Domu kulture te razgledom djela izložbenog postava 16. međunarodnog festivala čipke.

Posjet Lepoglavi ostvaren je na inicijativu zamjenika direktora RECVIC-a, generala Josipa Jakopa iz Višnjice koji svoje kolege želio upoznati s ovim djelom Zagorja.

Komentari