Trakošćan halloween weekend

Za vikend ne propustite noć zabave i straha u Trakošćanu

Objavljeno: 26.10.2023. 09:52

Zadnja izmjena: 26.10.2023. 09:52

U dvorcu Trakošćan ovaj vikend održava se 'Trakošćan Halloween Weekend'. Dva programa su pripremljena, subotnji pod nazivom 'Noć straha i zabave'.  a za nedjelju 'Interaktivni dnevni program za velike i male'.

U subotu u 18 sati kreće obilazak dvorca Trakošćana kako bi upoznali 'Tamnu stranu dvorca' i upoznali njegove tajne prostorije i detalje vezane uz obitelj Drašković. Nakon toga ispričat će se priča o porijeklu Noći vještica i saznati zašto je osvojio svijet. U 19:30 sati održat će se nastup Družbe Vitezova Zlatnog Kaleža pod nazivom 'Suđenje copernici' uz izvedbe scene mačevanja i uhićenja. U središtu sudskog procesa je čarobni napitak magičnih svojstava kojemu je osnova craft gin Kajlander – trofejni zagorski gin. U 20 sati počinje Halloween party uz plesnu glazbu sastava Melun i ponudu hrane i pića. Ulaznica za program iznosi 25,00 eura po osobi za odrasle i 10,00 eura po osobi za djecu, a uključuje i ulaznicu u dvorac, gratis koktel i tapas zalogaj.

Nedeljni program počinje također obilaskom, ali u 11 sati, a nastavit će se s lutkarskom predstavom 'Črna kraljica' u izvedbi srednjovjekovnog putujućeg kazališta. U 12:30 sati sudjelujete u igri srednjovjekovnog suđenja u kojem ćete odabrati svoju ulogu tužitelja, branitelja ili krvnika i sami utjecati na ishod suđenja. Ulaznica za program iznosi 15,00 eura po osobi za odrasle i 8,00 eura po osobi za djecu, a uključuje i ulaznicu u dvorac.

Komentari