Započeo međužupanijski projekt o održivom dizajnu i potrošnji

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.02.2014. 11:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

U siječnju je započela provedba međužupanijskog projekta pod nazivom "Kreativno, redizajnirano, zajedno, jednako za sve... održivo".

Cilj ovog projekta je unaprijediti temeljna znanja, vještine i stavove djece u dobi 8-14 godina o održivom dizajnu, odnosno održivoj potrošnji te socijalnoj komponenti održivog razvoja vezanoj uz osiguravanje jednakih mogućnosti za djecu s teškoćama iz autističnog spektra.

Nositelj projekta je SVIMA - udruga za razvoj organizacija civilnog društva i civilnih inicijativa, a projektni partneri su Udruga za autizam "POGLED", Udruga za ranu intervenciju Varaždinske županije, osnovne škole Vis, Tužno i Novi Marof, Elektrostrojarska škola Varaždin, Općina Beretinec te gradovi Vis i Novi Marof.

U okviru projekta održavat će se niz aktivnosti za djecu kao što su radionica kreativnog krojenja i šivanja (izrada odjevnih predmeta na temu međunarodno prepoznatih simbola za eko/održivo označivanje proizvoda i ambalaže), radionica izrade igračaka na temelju redizajniranja odbačenih ili slabo korištenih predmeta, radionica izrade predmeta i proizvoda od eko-prihvaljivih materijala uz promicanje malog utroška energije, radionice izrade umjetničkih instalacija u prostoru koje tematski odgovaraju lokalnim zajednicama (npr. u Općini Beretinec izrada instalacije na temu ježa - simbola Općine) od otpada, prirodnih materijala i/ili poljoprivrednih nusproizvoda, te predstava (igrokaz) za djecu na temu održive potrošnje.

Projekt financira Ministarstvo, znanosti, obrazovanja i sporta RH na temelju rezultata natječaja za dodjelu financijske potpore projektima udruga koje djeluju u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2013./2014.

Komentari