međunarodni susret folkloraša

Završna folklorna gala večer okupila brojne građane, župan priredio prijem za predstavnike slovenskih općina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.09.2019. 12:51

Zadnja izmjena: 16.09.2019. 12:51

U okviru održavanja Folkofonije župan Varaždinske županije Radimir Čačić priredio je prijem za Aleksandra Jevšeka, predsjednika Saveza Zajednice slovenskih općina i gradova ujedno i gradonačelnika Murske Sobote i zatim načelnicu Općine Cirkulane Antoniju Žumbar u čijoj pratnji je bila i Danica Ranfl, vijećnica u Vijeću Občine Cirkulane.

Na prijemu je bilo riječi o razini i jačini regionalizacije u dvjema država, iskorištavanju EU fondova, suradnji u okviru Alpe Adria Saveza itd. Župan Čačić je  izrazio zadovoljstvo što ugošćuje drage kolege iz susjedne Slovenije.

- Međunarodni susret folkloraša prilika je za ovakve susrete i razgovor o mnogim zajedničkim temama. Zanimljivo je čuti kako funkcionira sustav lokalne samouprave u Sloveniji, a dobili smo i poziv za posjet Murskoj Soboti kako bismo razmotrili daljnje mogućnosti suradnje, jer, koliko smo saznali na ovom inicijalnom susretu, mjesta i potrebe za razmjenom iskustva ima. Folkofonija je zaista uspjela, mnogobrojni folkloraši oduševili su građane, prodefilirali gradskim ulicama, ali i pojedinim dijelovima Županije, i to je dokaz kako glazba i kultura povezuju ljude – naglasio je župan te u društvu gostiju prisustvovao gala večeri na Kapucinskome trgu. 

Komentari