Organizira se radionica

Zbog 'invazije' dronova i Varaždinci na radionici za rukovatelje bespilotnih modela

Objavljeno: 12.02.2016. 10:02

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 00:59

Foto: Ilustracija

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (HACZ) organizira radionicu namijenjenu fizičkim i pravnim osobama koje izvode letenje zrakoplovnim modelima i letačke operacije sustavima bespilotnih zrakoplova na kojoj će sudjelovati i Varaždinci...

Naime, kako doznajemo od Matije Lisičaka, predsjednika Modelarskog centra Varaždin, predstavnici ove udruge sudjelovat će u radu radionica za rukovatelje zrakoplovnih modela i operatora sustava bespilotnih zrakoplova.

- S dolaskom lijepog vremena nebom iznad Varaždinske županije letjet će sve više multirotora i različitih daljinski vođenih modela zrakoplova. Nažalost, posjeduju ih i osobe koje nisu članovi udruga poput naše u kojoj mogu mnogo toga naučiti od iskusnih pilota. Bilo bi dobro da se svi educiraju o sigurnosti jer dronovi nisu igračke – naglasio je Lisičak.

Svrha spomenute radionice je upoznavanje rukovatelja zrakoplovnih modela te operatora sustava bespilotnih zrakoplova s nadolazećom europskom regulativom.

- Za radionicu postoji veliki interes, a nazočni će sudjelovati i u diskusiji o eventualnim problemima s kojima se susreću prilikom obavljanja aktivnosti sustavima bespilotnih zrakoplova – kazao je Lisičak. 

Iz HACZ pozivaju sve zainteresiranima da sudjeluju radionici, koja će se održati u četvrtak, 25. veljače u velikoj dvorani zagrebačkog Almeria centra (prizemlje) s početkom u 9 sati.

Komentari