Breznički Hum želi potaknuti turizam

Zbor turističkih novinara HND-a u Vinariji Šafran u Brezničkom Humu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.02.2018. 15:22

Zadnja izmjena: 23.02.2018. 15:22

20-tak najeminentnijih turističkih novinara iz cijele Hrvatske okupilo se u Brezničkom Humu kako bi u Vinariji Šafran održali svoju godišnju skupštinu. Na putu prema Brezničkom Humu posjetili su kuću Magične trave OPG-a Jakopović.

- Cilj nam je obići manje poznate destinacije gdje još nismo bili i upoznati neistražene sredine kako bismo javnosti predstavili nove destinacije - ističu novinari, među kojima i poznata imena poput doajena hrvatskog novinarstva Željka Žutelije, Tine Eterović Ćubrilo s Hrvatskog radija, Karin Mimice urednice portala Gastonaut.hr, Emila Makovičke, Olge Vujović, Nives Matijević, Marije Barić i drugih.

Načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić turističkim je novinarima svoju općinu predstavio kao svojevrsni spoj tradicije i povijesti ove regije ali i sredinu s najmanjim brojem nezaposlenih u Županiji, koja već godinama kao primjer dobre prakse sudjelouje u brojnim europrojektima.

- Želja nam je u Humu i okolici potaknuti turizam i jednoga dana imati primjerene ugostiteljske i smještajne kapacitete koji bi bili bazirali na seljačkim domaćinstvima. Naši tradicionalni Starinski žmaki sukus su ponude autohtonih domaćih jela, a vrijedni i marljivi ljudi naše općine svakako će doprinijeti ovoj ponudi te Breznički Hum predstaviti na turističkoj razglednici kontinentalne Hrvatske - napomenuo je načelnik Hegedić.

Turistički su novinari potom u Vinariji Šafran održali svoju redovitu Godišnju skupštinu, a zatim u društvu domaćina Vinarije Josipa Tržeca kušali sorte nagrađenih vina, te prije odlaska na domjenku razmijenili iskustva i kontakte.

Komentari