ekološka volonterska akcija

„Zelena čistka“ u Varaždinskim Toplicama – volonteri očistili 70 kubika otpada odbačenog u okoliš

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.05.2018. 14:29

Zadnja izmjena: 10.05.2018. 14:36

Varaždinske Toplice i ove su se godine uključile u „Zelenu čistku“, najveću ekološku volontersku akciju koja se održava povodom Dana planete Zemlje. Stanovnici mjesnih odbora zasukali su rukave te se zaputili u čišćenje otpada odbačenog u okoliš u svojem okruženju.

Pokrovitelj cijele akcije bio je Grad Varaždinske Toplice, koji je osigurao više od 20 tisuća kuna za trošak odvoza i zbrinjavanja prikupljenog smeća. Između ostalog, u Vrtlinovcu se čistio cestovni pojas prema Haliću,  a u Varaždinskim Toplicama od smeća je očišćena šuma iza nogometnog igrališta Mladosti te ulaz u Toplice s novomarofske strane. Akciji su se uz Mjesni odbor odazvali i članovi DVD-a V. Toplice te NK Mladosti čiji su limači imali svoju posebnu eko akciju.

Članovi DVD-a Leskovec očistili su pak stari tok Bednje, a mladi mještani Jalševca također su se okupili uz Bednju te isto prikupili pun kontejner smeća iz prirode. Očišćeni su i prilazni putovi.U „Zelenoj čistki“ u Tuhovcu sudjelovao je Mjesni odbor, DVD Tuhovec te ŠNK Polet. Okupilo se 30-ak mještana, a posebno veseli što su veliki broj volontera bili najmlađi mještani. Akciji čišćenja pridružili su se i mještani Drenovca te Grešćevine, koji su također na području svojih Mjesnih odbora sakupili nesavjesno odbačeni otpad.

Komentari