ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

FOTO Ines Domjan otkrila tajnu uspjeha ŽRK Koka u Europi i prolasku u osminu finala Challenge kupa!

Objavljeno: 18.11.2018. 19:39

Zadnja izmjena: 18.11.2018. 19:51

Foto: Viktor Hranić

U oba susreta s ekipom AC Latsia Nicosia s Cipra Varaždinke su ostvarile pobjedu i na taj način prošle 3. kolo Challenge kupa. 

U drugom susretu, već na poluvremenu je bila velika razlika - 20:10 za ŽRK Koka. U drugom dijelu dobile su priliku i igračice koje inače nemaju veliku minutažu. Na kraju ponovo velika razlika 35:20 i slvalje za prolazak u osminu finala Challenge kupa.

Gošće nisu bile jako razočarane, prihvatile su sportski poraz od bolje ekipe.

- Na našu nesreću igrale smo protiv s jako dobrom ekipom. Više su željele pobjedu od nas. Mi nismo tako profesionalna ekipa, ali za nas je ovo bilo odlično iskustvo. Puno smo naučili iz ovih susreta. Morale bi pokazati malo više zajedništva i suradnje na terenu, te da ne igramo toliko individualno, rekla jer najbolja igračica gostujuće ekipa s Cipra, Ecaterinescu Ana – Maria.

Njihov trener Constantinou Constantinos objasnio je stanje u njihovoj ekipi i njihove trenutne ciljeve. - U ovim susretima skupljamo potrebno iskustvo jer mi nismo profesionalna ekipa, na tom nivou . Mi smo mlada i nova ekipa, nekoliko igračica nas je napustilo i sada stvaramo ekipu za budućnost. Igračice skupljaju iskustvo i to nam je u ovom trenutku najvažnije. Mi se nadamo da ćemo osvojiti prvo mjesto u našoj zemlji u prvenstvu i kupu i nakon toga ćemo vidjeti što dalje, dodao je trener Constantinou Constantinos. 

Puno više optimizma zračilo je u riječima domaćeg trenera Vladimira Canjuge. U razgovoru poslije susureta spominjalo se da je to povijesni uspjeh kluba. - Povijest je da se ponavlja ili da se na nju podsjetimo. Prije 16 godina se igrala posljednja eurospka utakmica. No, mene više veseli što je na utakmicama bilo 700 do 800 gledatelja, što na ženskom rukometu ne pamtim kada je bilo. Veseli da su došli rodditelji ove djece, da su došli prijatelji i svi koji vole rukomet. Imamo jednu mladu potentnu ekipu za razliku od prošle i pretprošle godine kada smo možda bili i iskusniji i jači, te osvojili dva puta treće mjesto. Ove godine to možda bude malo teže napraviti ali imamo ekipu u koju se isplati ulagati i biti strpljiv. To su i cure koje studiraju u Varaždinu, a puno je prošlo sve uzrasne kategorije u klubu. To je spoznaja koja veseli da ženski rukomet može biti gledljiv i zanimljiv. Možda je bilo realno da bude i 25 golova razlike, jer je ova ekipa s Cipra među dvije najslabije ekipe u tom dijelu natjecanja, dodao je Canjuga.

U ime igračica Ines Domjan je zahvalila svima koji su došli na utakmicu. - Bez njih ne bi bilo tako dobre atmosfere. Mi smo prikazale jako dobru igru. Plasman u osminu finala je velika stvar, mi smo presretne. To je i povijesni trenutak za ovaj klub, a i za sve nas. U ove dvije utakmice smo pokazale da smo odličan kolektiv i velike prijateljice i to je naša mala tajna, otkrila je Domjan.

  

Komentari