GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Zlata vrijedna pobjeda GRK Varaždin 1930 nad riječkim Zametom

Objavljeno: 20.04.2019. 23:01

Zadnja izmjena: 20.04.2019. 23:03

GRK Varaždin 1930 uspio je izvojevati pobjedu u pravom derbiju Lige za ostanak. Riječki Zamet pokazao se kao "tvrd orah" ali su na kraju slavili Varaždinci 24:23 (11:11).

Sportski stručnjaci stalno naglašavaju da prave ekipe pobjeđuju i kada ne igraju najljepše i najbolje - i to se pokazalo u večerašnjem srazu Dabrova i riječkih rukometaša. Uz dosta tehničkih pogrešaka na obje strane, prvo je poluvrijeme bilo izjednačeno. Samo u jednom su trenutku  Varaždinci imali tri gola prednosti ali na odmor se ipak otišlo s neriješenim rezultatom 11:11.

U drugom poluvremenu Zametovci su imali tri gola prednosti ali Dabrovi su to stigli i na kraju i prestigli. U triler završnici s puno propuštenih prilika na obje strane sreća se ipak osmjehnula Varaždincima i pobjeda je u džepu, 24;23. 

Trener Varaždinaca Alan Belko za dekoncentraciju u igri Dabrova okrivio je reprezentaivnu pauzu i uskršnje ozračje. - Nismo bili pravi, ne toliko obrambeno koliko napadački. Kod plus tri imali smo dvije kontre, trebali smo se odlijepiti, ali promašili smo i onda je došlo do nervoze. Nema veze jer ako smo imali tu malu krizu danas, ako je ona morala proći s ova dva boda, onda ok. Protiv Rudana bit ćemo opet dobri. Danas niti jedan igrač nije posebno iskočio, glavne poluge su zakazale, bojao sam se da nam se ne ponovi peh iz Labina, ali sreća je ovoga puta bila na našoj strani, zaključio je, ipak na kraju zadovoljni, Belko.

 

Komentari