Izložba bučinog ulja SZ Hrvatske

Zlato, šest srebra i tri bronce za proizvođače bučinog ulja iz Varaždinske županije

Objavljeno: 04.04.2016. 13:00

Zadnja izmjena: 04.04.2016. 13:00

Foto: Varaždinska županija

Na šestoj izložbi bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske koja je održana u Roses Fashion Outletu sudjelovalo je 38 proizvođača ulja iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije, a proizvođači iz Varaždinske županije ostvarili su i ovoga puta odlične rezultate.

Zlatnu medalju u proizvodnji nerafiniranog bučinog ulja proizvedeno tradicionalnim postupkom osvojila je Karmela Županić iz Vidovca, dok su srebrne medalje osvojili OPG Zdravko Cafuk iz Vidovca, Mirko Lastavec iz Ludbrega, OPG Andrija Petrović iz Varaždina te Udruga Agro-turistički klaster Lepoglava iz  Lepoglave. Srebrnu medalju u proizvodnji bučina ulja koje se dobiva hladnim postupkom prešanja dobila je i Uljara Agroprom-Patrčević iz Petrijanca.

Brončanu medalju osvojili su OPG Grabar Milan iz Sračinca, OPG Slavko Kuščer iz  Vidovca te Uslužna uljara PG Županić iz Vidovca.

Pročelnik Upravnog odjela Varaždinske županije za poljoprivredu dr.sc. Dragutin Vincek izrazio je zadovoljstvo održanom izložbom te je naglasio kako se svake godine podiže kvaliteta proizvodnje ulja te je iskazao punu podršku Varaždinske županije proizvođačima bučinog ulja.

Kako proizvesti dobro bučino ulje, u programu tijekom izložbe prezentirali su učenici Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina.

Komentari