Županijski HDZ traži da svi tajni ugovori postanu javni

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 29.10.2013. 15:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Svoger/VT

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije održala je u svojim prostorijama u ponedjeljak 28. listopada konferenciju za novinare kojom su skrenuli pažnju na neke probleme na području naše županije.

Kako je istaknuo predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak donošenje proračuna u Županiji i općinama je "na vratima", a njegova stranka će tražiti otvorenost.

- Što se tiče županijskog proračuna župan je na prošloj sjednici Županijske skupštine izjavio da se zalaže da svi tajni ugovori postanu javni i da se skine oznaka tajni. Mi smo to shvatili da se tu radi i o ugovorima o javno-privatnom partnerstvu. Ako župan održi svoju riječ i to napravi mi ćemo razmotriti da podržimo proračun 2014. za županiju. Sugerirali smo našim načelnicima da kontaktiraju naše vijećnike da se zauzmu konsenzusi vezano na projekte koji se planiraju sljedeće godine provoditi, a najzanimljivije će biti u općinama Bednji, Cestici i Lepoglavi. Izvršna vlasti su HNS-ovi načelnici i gradonačelnici vijeća drže HDZ sa svojim partnerima. Ako se ne izglasa proračun idu prijevremeni izbori. HDZ ne planira izazivati krizu, ne planiramo na proračunu rušiti načelnike i gradonačelnike, ali očekujemo fer odnos. Treba se sve staviti crno na bijelo da se vidi dinamika svih otplata i da se dogovore prioriteti za sljedeću godinu. Ako su oni spremni podastrijeti dokaze mi smo spremni podržati proračun za eventualne prijevremene izbore odgovornost snose oni sami - rekao je Stričak.

On je skrenuo pažnju i na problem da samo obrtnici iz naše županije jedni moraju platiti naknadu ŽUC-u za korištenje prilaza županijskoj cesti.

- Ispada da poduzetnici koji nisu to  potpisali da su u pravu. ŽUC to nikada nije to predstavio Županijskoj skupštini te su tražili da javi koliko je tog novca prikupljeno godišnje - istaknuo je Stričak.

Komentari