Danas su predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini predstavili manifestaciju pod nazivom "Garantirano z Varaždinske županije", koja će se u subotu predstaviti na Trgu bana Josipa Jelačića. 

U glavnom gradu Hrvatske izvorne će proizvode predstaviti OPG-ovi i tvrtke iz Varaždinske županije, a za posjetitelje će biti priređen i prigodan zabavno-kulturni program. Ukupno će se predstaviti 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz područja Varaždinske županije. Posebnost varaždinskog nastupa je prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja zelja te heljde.

Želja Varaždinske županije je da što više promoviraju županiju i sve njezine gospodarske, poljoprivredne, turističke, kulturne i gastronomske potencijale. Također, županija se i pop prvi puta predstavlja u Zagrebu, ali kako kažu to je njima bio samo izazov i motiv da županiju predstave u najboljem svjetlu: "Pokazat ćemo malu drugačiji i osebujniji program i promoviramo neke stvari koje samo mi možemo i imamo. Uz gotovo 60-ak izlagača, imat ćemo i nešto posebno, to imamo samo mi, suradnja s Glazbenom školom i koncertnim uredom koji će ovdje odraditi koncert. Bit će tu zanimljivih opereta, arija, i klasične glazbe te duo Rock on barok" - rekla je Natalija Martinčević

 

 

Komentari

17.10.2018. 11:17h Zadnja izmjena: 17.10.2018. 12:06

Foto: Dario Jurčević