Stari novi predsjednik

Anđelko Stričak sa 79% osvojenih glasova ostaje na čelu HDZ-a Varaždinske županije

Objavljeno: 12.05.2016. 23:07

Zadnja izmjena: 12.05.2016. 23:17

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Kako ekskluzivno prvi objavljujemo, dosadašnji predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, Anđelko Stričak, danas je na izbornoj Skupštini osvojio 79% glasova nazočnih izaslanika, te i dalje ostaje na čelu županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.

Premda je atmosfera, kako smo izvjestili uoči početka Skupštine, bila napeta jer se u posljednji trenutak za predsjednika kandidirao i dr. Denis Kovačić (a ne glasuje se prema principu jedan član – jedan glas), Stričak je naposlijetku odnio više od dvije trećine glasova te je trenutno u hotelu Turist u tijeku njegovo obraćanje članovima....

>>U napetoj atmosferi HDZ večeras bira između Stričaka i Kovačića, može se čuti: "Na čijem si spisku?"

>>Bitka za HDZ: Otkrivamo pozadinu političke subverzije koja je iznenadila apsolutno sve!

Politički uspon 

Podsjetimo, politički uspon Anđelka Stričaka u lokalnom HDZ-u započeo je za vrijeme Domovinskog rata, kada je ranjen te danas ima status ratnog vojnog invalida. Vojnu karijeru započeo je u poznatoj Specijalno jedinici „Rode“, a u HDZ se učlanio 1993. godine. 1998. postaje načelnik Općine Visoko, a u razdoblju od 2008. do 2012. u županijskoj organizaciji penje se do mjesta predsjednika.

U međuvremenu se preselio u Varaždin, dodatno stekao akademsku titulu magistra ekonomije te se u potpunosti posvetio politici. 2013. godine kandidirao se za župana, a do danas je danas uspio „rasturiti stari gradski HDZ“, te iznaći relevantnog kandidata te stranke za gradonačelnika Varaždina.

Stričak je ostvario i najbolji rezulat HDZ-a na izborima za Vijeća mjesnih odbora u Varaždinu od 1990.-ih, te se izborio za „domaće ljude“ na listi za parlamentarne izbore, odnosno pod njegovim vodstvom HDZ je u Varaždinskoj županiji dobio dva saborska zastupnika.

Za sutra, petak 13. svibnja, najavio je tiskovnu konferenciju za medije...

Komentari