završili pregovori

Čačić: Mi ostajemo s SDP-om, Fokus se nije dogovorio, odluke suda se moraju poštivati

Čačić je kazao kako su pregovori bili "tvrdi", u smislu da su SDP-u nakon ulaska Zorana Milanovića u igru porasli apetiti...
Objavljeno: 20.03.2024. 08:00

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 08:01

Radimir Čačić gostovao je u emisiji 'Newsnight' N1 televizije, u kojoj je izjavio kako Reformisti izlaze na listi SDP-a na parlamentarne izjave, unatoč napuštanju koalicije od strane Fokusa, do čega je došlo jučer.

Čačić je kazao kako su pregovori bili "tvrdi", u smislu da su SDP-u nakon ulaska Zorana Milanovića u igru porasli apetiti, ali nije iznio detalje poput onog koje će Reformistima pripasti mjesto ili mjesta na listi.

- Mi smo obavili svoje razgovore bez obzira kako to za nas bilo teško, mi smo prihvatili kondicije i dali smo neke svoje koje su prihvaćene, i mi smo završili razgovore. IDS nikad nije ni počinjao te razgovore, a Fokus nije našao zajednički nazivnik s SDP-om. Nisu se dogovorili oko pozicija na listi - rekao je Čačić.

Komentirao je i odluku Ustavnog suda na N1.

- Odluke Ustavnog suda se moraju poštivati, bez obzira što mislili o sudu i njegovim dosadašnjim odlukama. Politička stranka koja ne poštuje odluke Ustavnog suda nema što raditi na sceni. Upozorenje, kao što je Milanović rekao, nije upućeno njemu. Njemu ne mogu apsolutno ništa, odnosno može mu dvije trećine sabora i dvije trećine suda, a nema ni jednoga ni drugoga. Ono što ćemo mi činiti (kao koalicija), poštivat ćemo odluku u cjelini - zaključio je Čačić.

Komentari