čačić u današnjoj emisiji

eTV - 'Stričak kao i svaki HDZ-ovac treba skrbnika. Bosilj neka sam riješi bale pa tuži državu'

Na temelju sudbine projekta brze pruge Čačić smatra kako ni bale u Brezju neće vjerojatno biti riješene, unatoč riječima premijera Plenkovića na svečanoj sjednici...
Objavljeno: 27.09.2023. 12:42

Zadnja izmjena: 27.09.2023. 14:57

Predsjednik Reformista Radimir Čačić danas je, gostujući u eTV studiju, ustvrdio kako župan Anđelko Stričak s jedne strane "dovršava njegove projekte",  a s druge se oslanja na državu kao na "skrbnika", što sužava prostor za europske investicije koje inače čine 80 posto svih investicija.

Čačić, nadalje, tvrdi kako se s otvorenjem Spinalnog centra kasnilo godinu dana, umjesto da se proces opremanja vodio paralelno, a s Centralnim operacijskim blokom se također kasni, kako kaže, ali vjeruje da imidž angažiranog izvođača garantira dovršetak posla na vrijeme.

- Nužno je za svakoga od njih (HDZ-ovaca) u svakoj pojedinoj stepenici da imaju skrbnika, kao što je to ovdje jedamput u jednoj vašoj "satiričnoj emisiji" rečeno, u kojoj su spomenuti "najveći mogući rezultati" našeg recentnog župana. Ja cijenim sarkazam i ironiju, ali ona nije prepoznata u njegovom odgovoru. Cesta je, naravno, odlična stvar, ali cesta nije nešto što pretpostavlja županijsku sposobnost, nego je nešto za što država daje novac, zbog toga nije slučajno stavljena na prvo mjesto – kaže Čačić.

'Raspuštena je i grupa za vođenje projekta brze pruge'

Kada je riječ o brzoj pruzi, Čačić je uvjeren kako je upravo posljednja izjava gradonačelnika Krapine Zorana Gregurevića u eTV studiju "dokaz" da je projekt opstruiran i zaustavljen.

- Ja znam da su raspustili i grupu za vođenje tog projekta. I što se sad dogodilo? Nakon svih tih izjava "da ide pruga", i nakon što je to Plenković ponovno potvrdio, simpatičan gradonačelnik Krapine rekao je istinu: "Mi spriječavamo i mislimo sve najgore o pruzi". Tako je rekao: "Ne mislim ništa dobro".

'Bosilju savjetujem da sam riješi bale i tuži državu'

Na temelju sudbine projekta brze pruge Čačić smatra kako ni bale u Brezju neće vjerojatno biti riješene, unatoč riječima premijera Plenkovića izrečenim na sjednici. Međutim, za gradonačelnika Nevena Bosilja Čačić ima zaključno jedan savjet:

- Bosilj je ucjenjen. Ja to sebi nikad nisam dozvolio. Postoje odluke na bazi kojih se sanacija bala može realizirati i platiti, i ako država po svojim obvezama koje je sama prihvatila želi platiti neka plati, a ako ne želi, ja bih ih tužio. To sam napravio s javno-privatnim partnerstvom. Sa Sanaderom sam dogovorio da to radimo, on je od toga odustao, mi smo ipak napravili sve škole i dvorane, tužili smo ih i sud smo na kraju dobili. HDZ-ova vlada se, sve dok Vrhovni sud nije presjekao, odupirala, ali na kraju je plaćeno. Dakle, ne smiješ se dati ucjenjivati - zaključuje Čačić.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Reformista Radimir Čačić pogledajte ovdje:

 

Komentari