HDZ zbog Boraka 'ošinuo' Habuša

"Direktor Tehnološkog parka nije smio biti postavljen po stranačkom ključu"

Objavljeno: 10.02.2016. 16:51

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 13:16

Foto: Arhiva

Aktualnog direktora Tehnološkog parka Varaždin Josipa Boraka sumnjiči se da je kao bivši upravitelj poljoprivredne zadruge Cestica krajem 2007. godine nenamjenski potrošio 400 tisuća kuna, na te sumnje očitovao se Gradski HDZ koji tvrdi kako su oni 2015. godine, upozoravali, pozivali i predlagali gradonačelniku Habušu da prilikom izbora novog direktora Tehnološkog parka provede javni natječaj, a ne da se zapošljavala po stranačkom ključu.

>>Ništa od mljekare: Bivši šef cestičke zadruge prijavljen za prijevaru 'tešku' 400 tisuća kuna

>>Josip Borak: “Ako Odvjetništvo prihvati kaznenu prijavu, svoju nevinost dokazat ću na sudu“

Boraka se sumnjiči da je kao upravitelj poljoprivredne zadruge u Cestici krajem 2007. godine s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva sklopio ugovor za projekt izgradnje pogona za preradu mlijeka. Nakon što su mu odobrena novčana sredstva u iznosu od pola milijuna kuna, od toga je samo 100.000 kuna iskoristio sukladno namjeni.

Borak tvrdi da ako Odvjetništvo prihvati kaznenu prijavu, svoju nevinost dokazat će na sudu.

Cijeli slučaj komentirala je Gradska organizacija HDZ-a Varaždin čije priopćenje donosimo u cijelosti.

Povodom informacija da je protiv direktora Tehnološkog parka Varaždin podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je kao bivši upravitelj poljoprivredne zadruge u Cestici počinio kazneno djelo subvencijske prijevare, Povjerenstvo HDZ-a Grada Varaždina daje sljedeće priopćenje.

Polazeći od načela presumpcije nevinosti, Povjerenstvo HDZ-a Grada Varaždina ne želi polemizirati o konkretnom postupku pokrenutom protiv direktora Tehnološkog parka Varaždin koji je svojedobno obnašao funkciju direktora

Agencije za razvoj Varaždinske županije (AZRA), društva Gospodarska zona Cestica d.o.o. te je bio predsjednik upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Međutim, želimo ukazati kako se Povjerenstvo HDZ-a Grada Varaždina od početka zalagalo za međunarodni javni natječaj prilikom izbora novog direktora društva Tehnološki park Varaždin. U prilog navedeno, ističemo kako smo u rujnu 2015. godine, upozoravali, pozivali i predlagali gradonačelniku grada Varaždina da prilikom izbora novog direktora provede javni natječaj.

Provedbom javnog natječaja, odnosno da se prihvatio prijedlog kluba vijećnika HDZ-a danas društvo Tehnološki park Varaždin ne bi bio u situaciji u kojoj se našao zbog provođenja politike zapošljavanja po stranačkom ključu.
HDZ Grada Varaždina od početka ističe nužnu potrebu za depolitizacijom ključnih i rukovodećih funkcija u društvima, ustanovama i institucijama u vlasništvu Grada Varaždina, međutim aktualna gradska vlast ni pod koju cijenu ne odustaje od politike stranačke podobnosti i zapošljavanja po stranačkom ključu.

Iskreno se nadamo da je ovim događajem takva praksa u gradskoj vlasti završila.

S poštovanjem,


Predsjednik:
Damir Habijan, dipl.iur.

Komentari