spominju se i "žute trake"

DNO-DNA! Bilića vrijeđaju zbog bosanskog podrijetla, kaže da sada ide na očev grob u - Ludbreg

Objavljeno: 17.05.2017. 11:57

Zadnja izmjena: 17.05.2017. 12:23

Ludbreški gradonačelnik i kandidat za ponovni mandat na čelu grada Dubravko Bilić fotografirao se ispred svojeg plakata na kojemu su nepoznati počinitelji koje Bilić naziva „lokalnim fašistima“ napisali „Glup Bosanac“.

- Ovo je samo jedan od redizajniranih plakata autorske grupe lokalnih fašista, potaknutih političkim pokroviteljima koji sudjeluju u izborima. Počelo je podsjećanjem gđe Pokec da nisam rođen u Ludbregu kao ona i dovelo nas je do noćne akcije stranačkih aktivista punih mržnje. Možda uskoro dobijem i žutu traku za rukav... – stoji u Bilićevom statusu na Facebooku.

Unatoč tome što je natpis čak i pravopisno netočan, Bilić u istom statusu kaže da se osjeća "jadno i povrijeđeno" te sve uspoređuje s općenitom situacijom u Hrvatskoj u kojoj se, kako ističe – relativiziraju zločini iz mržnje.

- Nakon završena dva studija, objavljenih znanstvenih radova, od zaborava spasenog Mladena Kerstnera, poštenog rada za grad kojeg voliš, za neke ćeš uvijek biti samo glupi bosanac. Hvala im na podsjećanju, a sad idem do ludbreškog gradskog groblja upaliti svijeću na grob svoga oca Petra koji tu počiva u miru božjem – zaključio je Bilić.

Zaključno, što drugo reći, nego da je ovo zaista za svaku osudu - tko god da bio "autor". Ali i pokazatelj, da je u nedostatku stvarnih političkih rješenja, najlakše posegnuti za mržnjom prema bilo kojoj osnovi. 

Komentari