hns uskoro podupire plenkovića?

DOGOVOR VEĆ U NEDJELJU NAVEČER? O izborima za Varaždinskog župana ovisi koalicija HNS-a i HDZ-a

Objavljeno: 02.06.2017. 08:53

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 08:56

Prema pisanju Jutarnjeg lista, postigne li HNS dobar rezultat na nedjeljinim izborima - pri čemu se osobiti naglasak stavlja na utrku za župana u našoj županiji - već u nedjelju navečer bi mogli krenuti pregovori HNS-a i HDZ-a o stvaranju koalicije.

HNS-ovci u nedjelju vode neizvjesnu borbu i u Dubrovniku i Zagrebu, ali najviše strepe - kako tvrdi isti izvor - od rezultata izbora u Varaždinskoj županiji, gdje je Štromarov protukandidat njegov negdašnji stranački kolega Čačić.

- Sve je moguće, pa tako i da Štromar izgubi od Čačića, a to bi za stranku bilo jako loše jer je Varaždinska županija primjer discipline i dobre organiziranosti HNS-ovaca. Ne bismo si to smjeli dopustiti, posebno s obzirom na to da već gubimo Varaždin od Čehoka. - izjavio je Jutarnjem neimenovani izvor. U slučaju lošeg rezultata, u HNS-u bi se - prema tim tvrdnjama - tražila odgovornost predsjednika stranke, a nastavila bi se suradnja s SDP-om.

No, ukoliko HNS pobijedi u ova tri mjesta - a osobito u našoj županiji - moguće je da bi već u nedjelju navečer - prema tvrdnjama istog izvora Jutarnjeg lista - započeli pregovori s Plenkovićem o koaliranju HNS-a s HDZ-om. Ostaje nam da u nedjelju pričekamo rezultate lokalnih izbora i vidimo što će se od ovih najava ostvariti.

Komentari