konačno rješenje?

eTV - Bosilj: Plenković mi je najavio sastanak oko bala i vjerujem u pozitivan ishod

Ukoliko se problem ni sada neće uspjeti riješiti, u suradnji s više veleposlanika pokrenut će se rasprava na razini Europske unije...
Objavljeno: 04.09.2023. 12:04

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 12:11

U prvoj emisiji treće sezone eTV studija gostovao je gradonačlnik Varaždina Neven Bosilj i najavio skorašnji sastanak s premijerom Plenkvićem vezano uz bale.

Bosilj, kako kaže, Plenkovića smatra ozbiljnim premijerom, a konačno rješenje bala još samo tehničkim pitanjem.

- Meni je strašno da ljudi moraju lobirati za nešto i da se tehničko pitanje pretvara u političko pitanje. Mislim da se to ne smije i neće dogoditi. Razgovarao sam neformalno u petak s premijerom Plenkovićem. On je najavio da ćemo uskoro sjesti oko toga pitanja i vjerujem u pozitivan ishod. Ne shvaćam zbog čega bih trebao posrednika (župana Stričaka, nap.), zar premijer ne može primiti gradonačelnika jednoga od deset najvećih gradova u Republici Hrvatskoj?

'Pacijenti i dalje prijavljuju'

Bosilj kaže kako je župana Anđelka Stričaka pozvao da javno podrži predloženo rješenje, kao što su to učinili i njegovi koalicijski partneri poput HNS-a i drugih. Ukoliko se problem ni sada neće uspjeti riješiti, u suradnji s više veleposlanika pokrenut će se rasprava na razini Europske unije.

- Ja sam gotovo uvjeren da su se stručne službe u ministarstvima samo željele osigurati s obzirom na količinu prijava koje dobivaju od raznih "pacijenata" iz Varaždina, tako da su zbog toga tražili zaista sve moguće dokumente koje smo im sve pribavili i mislim da smo sad stvarno raščistili sa svima sve. Ne znamo odakle stižu te prijave, ali „svi znamo“.

Ukoliko Fond odbori već načelno odobreno sufinciranje i  Vlada da zeleno svjetlo, odvoz bala kreće u roku od dva tjedna. Ukoliko se to ne dogodi, cijena će još rasti, a više neće vrijediti ni kredit, te će Grad posegnuti za internim rješenjem koje je iznađeno, ali koje ne uključuje državnu komponentu pa će svakako biti skuplje.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pogledajte ovdje:

 

Komentari