današnja emisija

eTV - Martinčević: 'Fenomen je zašto županijski SDP nije župana Stričaka pozvao na ostavku'

Kao razloge zašto bi župan Stričak trebao otići, osim incidenta u kojem je ozlijeđen, Martinčević je navela da su svi projekti koje je župan naslijedio pred penalizacijom, dok jedina dva koje je on pokrenuo (Centar civilne zaštite i spomenik Franji Tuđmanu) još nemaju ni lokaciju...
Objavljeno: 17.11.2022. 11:02

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 11:19

Foto: Natalija Martinčević / Snimka s nadzorne kamere incidenta u kojem je ozlijeđen župan

U eTV studiju danas je gostovala Natalija Martinčević, koja je postavila pitanje zašto SDP Varaždinske županije župana Anđelka Stričaka nije pozvao na ostavku.

Reformisti su, štoviše, jedina stranka u Županijskoj skupštini koja je nakon incidenta u kojem je župan ozijeđen to učinila, naglasila je Martinčević.

-  Živim u ovom gradu i razgovaram s građanima i moje je mišljenje da velika većina, ako ne i svi SDP-ovi birači SDP-a, smatraju da HDZ i župan Stričak trebaju otići. Zašto predsjedništvo županijskog SDP-a smatra da trebaju ostati, zaista ne bih komentirala. Nisam tu da promišljam politike SDP-a. Reformisti imaju potpuno jasan stav da HDZ i župan Stričak trebaju otići  - rekla je Martinčević.

Kao razloge zašto bi župan Stričak trebao otići, osim incidenta u kojem je ozlijeđen, Martinčević je navela da su svi projekti koje je župan naslijedio pred penalizacijom, dok jedina dva koje je on pokrenuo (Centar civilne zaštite i spomenik Franji Tuđmanu) još nemaju ni lokaciju.

'Ni Centra ni Tuđmana'

- Oni ne planiraju ništa. Govorilo se o Centru civilne zaštite, da će to biti veliki projekt, no zadnja objava o tome je bila prije sedam mjeseci da se nisu uspjeli dogovoriti oko lokacije. I drugi projekt koji sam uspjela pronaći u županijskom proračunu je spomenik Franji Tuđmanu, no ni za to nisu uspjeli naći lokaciju a kamoli napraviti ga. Malo karikiram, ali to je sve što sam uspjela pronaći – rekla je Martinčević.

'Ne mogu si pomoći ni da hoće'

Kao razloge zašto bi Reformisti trebali ponovno upravljati županijom, te ostati prisutni u Saboru, Martinčević je navela da su svima drugima vezane ruke, a naročito HDZ-u. U svoju pobjedu su pritom uvjereni, rekla je.

- Kad govorimo o saborskim zastupnicima HDZ-a, nitko si od njih ne može pomoći kad HDZ ima potpuno jasnu mapu na kojoj sjevera Hrvatske nema. Oni znaju da ovdje ne dobivaju glasove i njihovi projekti i programi su usmjeri na regije gdje dobivaju glasove, prvenstveno Dalmaciju i Slavoniju. Možemo? Sve pet, ali ja nisam čula da su oni progovorili o ičemu osim o Zagrebu.

'Mirovine uskladiti s inflacijom'

Kao primjer onoga što govori, Martinčević navodi posljednju saborsku inicijativu Reformista, kojoj domaći zastupnici zbog stranačkih okova ne mogu prikloniti.

-  Mi smo tražili da se rast mirovina uskladi s rastom inflacije, jer onda glavu najugroženijih držimo iznad površine vode. U ovom slučaju kada mirovine rastu šest posto, a stvarna inflacija je 20 posto, mi guramo najveći broj naših ugroženih građana u tešku zonu siromaštva – zaključila je Martinčević.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala županijska vijećnica i saborska zastupnica Natalija Martinčević pogledajte ovdje: 

 

Komentari