potencijalna suradnja

POSJET VELEPOSLANIKA BELGIJE Mogućnost partnerstva s Varaždinskim baroknim večerima

Objavljeno: 08.12.2016. 12:51

Foto: Petra Mlinarić

Veleposlanik Belgije Philippe Benoit posjetio je Grad Varaždin, te je danas održan sastanak u Gradskoj vijećnici, gdje ga je primio gradonačelnik Goran Habuš.

Tom prilikom veleposlanik je istaknuo kako često posjećuje Varaždin, a posebno ga se dojmila manifestacija Varaždinskih baroknih večeri.

 - To je glavni razlog našeg posjeta, to je vrlo prestižan festival koji je poznat i u svijetu te bismo vrlo rado sudjelovali u bližoj budućnosti. - rekao je veleposlanik.

Na upit zašto su Varaždinske barokne večeri pobudile takav interes u Belgiji, veleposlanik je napomenuo kako razlog leži u tome što manifestacija postaje sve popularnija u svijetu, pa i prestižnija, a kao drugi razlog naveo je ljepotu Varaždina i kako smatra da je sam grad idealna destinacija za održavanje takve manifestacije.

Belgija također ima i tradiciju u baroknoj glazbi, a i kvalitetne glazbenike koji bi se vrlo lako uklopili u koncept Varaždinskih baroknih večeri.

Gradonačelnik Habuš je istaknuo zadovoljstvo posjetom veleposlanika, te najavio  potencijalnu suradnju i u gospodarskom području. 

Sastanku je također bio prisutan Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin koji je s veleposlanikom detaljnije razgovarao o mogućnosti partnerstva s Varaždinskim baroknim večerima.

Komentari