Prekogranična suradnja

Foto - Stričak sa suradnicima u Hercegbosanskoj županiji radi intenzivnije suradnje

Objavljeno: 19.10.2023. 18:17

Zadnja izmjena: 19.10.2023. 18:27

Izaslanstvo Varaždinske županije posjetilo je Hercegbosansku županiju kako bi razmotrilo potencijale i resurse za međusobnu suradnju, bolje povezivanje i prekograničnu suradnju, izvijestili su danas iz Varaždinske županije.

 Riječ je o uzvratnom posjetu, nakon potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Varaždinske i Hercegbosanske županije u rujnu ove godine, dodaje se u priopćenju. 

Stričak pozvao poduzetnike i obrtnike da daju inicijative

Župan Stričak uvjeren je da postoji dosta prostora za suradnju, od obrazovanja, gospodarstva, turizma i svega onoga što je danas potrebno za dobar i kvalitetan život građana i da je ovo samo prvi korak.

- Naravno da nije sve na politici, između ostalog ja sam pozvao Varaždince, poduzetnike, obrtnike, udruge da se u uključe i da daju inicijative, a isto sad ovdje pozivam sve građane s područja Hercegbosanske županije da se uključe i da daju svoje prijedloge i inicijative, a sve kako bi ta suradnja bila što uspješnija i bolja - naznačio je župan Stričak.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin istaknuo je da će izaslanstva obići prostore Hercegbosanske županije, vidjeti potencijale i
resurse, i pokušati stvari realizirati na dobrobit stanovnika obje županije.  - Vi znate da je Varaždinska županija treća po razvijenosti u Hrvatskoj, da je Grad Varaždin deseti grad po veličini, ali je treći po razvijenosti tako da mi od njih imamo puno toga naučiti - rekao je Vukadin.

U izaslanstvu Varaždinske županije uz župana Stričaka bili su, uz ostale, i županijski vijećnici Robert Puja, Ruža Jelovac i Mario Lešina, a uz predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Vukadina i predsjednik Skupštine Jozo Ćosić te ministar unutarnjih poslova HBŽ Mario Lovrić i ministrica prosvjete, kulture i športa HBŽ Gordana Nakić.

Prije radnog sastanka, izaslanstvo Varaždinske županije je u pratnji domaćina polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo počast poginulim braniteljima kod Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda, zaključuje se u priopćenju.

Komentari