velika konferencija

Foto - Leverić: Sjeveru 20 posto budžeta, Bosilj: Dobro surađujemo, nadamo se i financiranju Kućanske rampe

Objavljeno: 09.10.2023. 12:59

Zadnja izmjena: 09.10.2023. 20:09

Foto: Boris Matijašec

U produkciji medijskih kompanija Fine'sa Grupe, portala eVaraždin i Menadžer.hr, u suradnji s Varaždinskom županijom, Hrvatskim cestama i PZC-om d.d., upravo je u tijeku najveći skup o cestovnoj izgradnji na sjeveru Hrvatske - 1. konferencija o Cestama Sjevera, koja tematizira Mrežu brzih cesta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj istaknuo je sve projekte koji se provode na području grada. 

- U gradu Varaždinu trenutno obnavljamo nekoliko ulica i to će sve biti gotovo kroz mjesec dana. Ove veće investicije idu uskoro, natječaji za rotore, Nedeljanec, odnosno Goljanec i Hraščica. Rotor u Gojancu bit će prvi turbo rotor u Varaždinskoj županiji, a projektira se i treća i četvrta traka istočne obilaznice. U fazi smo izbora projektanta za glavni projekt, za podvožnjak Vizertova – Supilova (rješenje Kučanske rampe, nap.). Očekujem da kad dobijemo građevinsku dozvolu kroz devet mjeseci, da će to Hrvatske ceste financirati, odnosno da će resorno ministarstvo pronaći način za financiranje - rekao je gradonačelnik Bosilj.

'Veliki investicijski ciklus Hrvatskih cesta od 2024.-2030. godine'

Panelu na konferenciji prisustvovao je i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta. Ovom prilikom Leverić se osvrnuo na sve projekte koje Hrvatske ceste trenutno provode i planiraju na području sjevera Hrvatske i dodao:

- Hrvatske ceste trenutno kreću u investicijski ciklus od 2024. do 2030. godine u iznosu od 1,2 milijardi eura, a unutar tog ciklusa su i svi navedeni projekti na ovoj konferenciji. Budžet za sjever Hrvatske iznosi 20 posto od navedenog iznosa, a od toga se 10 posto odnosi na Varaždinsku županiju - istaknuo je Leverić.

'Odlična suradnja Varaždina i Hrvatskih cesta'

Gradonačelnik Neven Bosilj nadovezao se na budžet za sjever Hrvatske te dodao: 

- Ja bih istaknuo odličnu suradnju s Hrvatskom cestama. Oni su iz tih naših inicijativa izvukli ovu istočnu obilaznicu i tamo su napravili jedan rotor koji će biti glavni ulaz na Vizertovu ulicu i riješiti problem Kućanske rampe - rekao je Bosilj te najavio je moguću rekonstrukciju raskrižja na Međimurskoj i Koprivničkoj ulici na Banfici.

- Uz to, u Varaždinu će biti bitna i rekonstrukcija najvećeg raskrižja na Banfici gdje je najveći protok vozila iz smjera Čakovca i prema Židovskom groblju. Riješili smo imovinsko-pravne odnose i očekujem da će se to riješiti slijedeće godine - zaključio je gradonačelnik Bosilj. 

Na veliki broj radova diljem sjevernih županija u Republici Hrvatskoj osvrnuo se i član uprave Hrvatskih cesta, Alen Leverić.

- Varaždinska i ostale županije sjevera uskoro će biti jedno veliko cestarsko radilište i mi ćemo dati sve od sebe da organiziramo alternativne prometne pravce. Molim za strpljenje jer je potrebno zaštititi sve one koji aktivno sudjeluju u prometu - rekao je zaključno Leverić.

Komentari