posjet županiji

Foto - Plenković na polaganju kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka

Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka je oko 45 milijuna eura, od čega je 43 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije...
Objavljeno: 24.11.2023. 15:06

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 15:07

Nakon što je predsjednik Vlade Andrej Plenković održao sastanak u Županijskoj palači s gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije te prisustvovao potpisivanju ugovora za projektiranje 'Pentagona' uputio se u prostore OB Varaždin. 

Tamo je položio kamen temeljac za izgradnju Centralnog operacijskog bloka. Ukupna vrijednost projekta izgradnje i opremanja Centralnog operacijskog bloka je oko 45 milijuna eura, od čega je 43 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Novi objekt će biti bruto površine 11.700 četvornih metara, sastojat će se od podruma, prizemlja i četiri etaže te će spojnim hodnicima biti povezan s postojećim zgradama. Bit će suvremeno opremljen, o čemu govori podatak da se na građevinske radove odnosi nešto više od 26 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost nabave medicinske i ostale opreme 18,3 milijuna eura.

Komentari