svečani posjet

Foto - Plenković u Varaždinu, potpisan ugovor za projektiranje 'Pentagona'

Najprije, premijer je održao kratki sastanak sa svim gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja naše županije...
Objavljeno: 24.11.2023. 11:15

Zadnja izmjena: 24.11.2023. 11:17

Foto: Ivana Bertović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u posjetu Varaždinskoj županiji. U jutarnjim satima stigao je pred Županijsku palaču gdje ga je dočekao varaždinski župan Anđelko Stričak sa suradnicima. 

Najprije, premijer je održao kratki sastanak sa svim gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja naše županije. Usljedilo je potpisivanje ugovora za projektiranje Regionalnog centra civilne zaštite procijenjene vrijednosti oko 14 milijuna eura koji će se prostirati na 6 tisuća četvornih metara. Ugovore za izradu projektno-tehničke dokumentacije ukupne vrijednosti 217.559,06 eura je župan Anđelko Stričak potpisao s tvrtkama izabranima u postupku javne nabave: Vektra, Geokon-Zagreb, Viz-ex  i Complex project.

- U prosincu 2021. godine je upravo ovdje u Županijskoj palači potpisan Razvojni sporazum Sjever koji se odnosi na pet županija sjevera Hrvatske. Tim sporazumom definirani su razvojni prioriteti, a jedan od njih je izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin koji će obuhvaćati područje na kojem živi oko 600.000 stanovnika. Od potpisivanja tog Sporazuma do danas trebalo je naći primjerenu lokaciju, riješiti imovinsko-pravne odnose, pripremiti projektne zadatke, raspisati natječaj i prići projektiranju. Očekujem da bi natječaj za gradnju mogli raspisati iduće godine, a 2025. godine početi sa samom gradnjom – istaknuo je župan Stričak.  

Nakon potpisivanja ugovora, premijer će sudjelovati u polaganju kamena temeljca za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, a nakon toga uputit će se na svečano otvorenje Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u Medicinskoj školi Varaždin. 

Komentari