predstavljena kandidatkinja

FOTO: SDP nastavlja prijetiti HNS-u u mjestima gdje su dosad surađivali, a danas je to bio Trnovec Bartolovečki

Nakon što je ovog tjedna mogućnost kandidature za gradonačelnika Lepoglave izrazio SDP-ov Hrvoje Kovač, županijska organizacija spomenute stranke danas je predstavila kandidatkinju za načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki...
Objavljeno: 19.12.2020. 12:00

Zadnja izmjena: 19.12.2020. 12:13

Foto: Dino Možek

Nakon što je ovog tjedna mogućnost kandidature za gradonačelnika Lepoglave izrazio SDP-ov Hrvoje Kovač, županijska organizacija spomenute stranke danas je predstavila kandidatkinju za načelnicu Općine Trnovec Bartolovečki.

Biti će to, kao što smo već pisali, aktualna općinska pročelnica iz redova SDP-a Sonja Ružić Cvrtnjak, koju će podržati Hrvatska seljačka stranka i Hrvatska stranka umirovljenika. Podrška umirovljenika dobrodošla je svakoj stranci, a kada je riječ o Trnovcu Bartolovečkom – sve do pojave HNS-ovog Zvonka Šameca 2009. godine, vlast u Trnovcu Bartolovečkom obnašali su načelnici iz redova HSS-a. Činjenica je to na koju SDP svakako računa, a idu i korak dalje, pa listu, kako je danas rečeno - namjeravaju sastaviti od članova općinskih udruga poput „Trnovečkog srca“, računajući pritom da su udruge bile u resoru Marija Milaka, zamjenika općinskog načelnika koji je ujedno predsjednik trnovečkog SDP-a.

Potpisivanje koalicijskog sporazuma s HSS-om ispred zgrade općine

Najveća općina

Općina Trnovec Bartolovečki prema broju stanovnika nadmašuje gradove Lepoglavu i Varaždinske Toplice, od kojih je brojnija za 500-injak stanovnika, te je s ukupno 6.884 stanovnika najveća općina u Varaždinskoj županiji. Druga općina po brojnosti stanovnika je Maruševec, koju je također „napikirao“ jedan SDP-ov  kandidat: Mario Klapša, koji trenutno obnaša dužnost zamjenika HNS-ovog načelnika Damira Šprema. SDP, kao što smo već pisali, evidentno koristi stanje u kojem se trenutno nalazi HNS, a mnogi od dužnosnika SDP-a smatraju da su u proteklom izbornom ciklusu HNS-u bili "podređeni".

"Smatram da će građani prepozanti naš dosadašnji rad i trud i da će nam dati povjerenje u obnašanju izvršne vlasti, kako bi realizirali projekte i programe koji su predviđeni: izgradnju dječjeg vrtića, rekonstrukciju i izgradnja nerazvrstanih cesta i, normalno, prema programu javnih potreba - sve one mjere koje su predviđene, uz uvođenje novih poticajnih mjera što se tiče privrede i školstva", reka je danas na svojem predstavljanju SDP-ova kandidatkinja Sonja Ružić Cvrtnjak.

Kandidatkinja SDP-a Sonja Ružić Cvrtnjak

Komentari