Grad Varaždin

Foto - Slovenski državni tajnik u Varaždinu razgovarao o suradnji na europskim projektima

Objavljeno: 26.09.2023. 18:22

Zadnja izmjena: 27.09.2023. 10:54

Državni tajnik slovenskog Ministarstva kohezije i regionalnog razvoja Marko Koprivc danas je u palači Patačić razgovarao s varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem o suradnji Hrvatske i Slovenije na europskim Interreg projektima, priopćeno je iz Grada Varaždina.

Radnom sastanku bili su nazočni i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, ravnatelj Razvojne agencije Sjever Dan Željko Bedeković i stručni suradnik Marin Šipek te suradnice iz slovenskog ministarstva Vesna Engelman, voditeljica programa Interreg za Hrvatsku i Sloveniju, Jadranka Plut, voditeljica sektora za financijske mehanizme i Tanja Vrzić, suradnica u kabinetu državnog tajnika, navodi se u priopćenju. 

- Danas smo se razgovarali o mogućnostima prekogranične suradnje. U tijeku su natječaji za projekte Interreg Slovenija Hrvatska. Čini mi se vrlo korisnim razgovarati o ključnim razvojnim prioritetima koji koriste našim državama, dakako cijeloj regiji uz granicu - izjavio je Koprivc nakon sastanka.

Inicijatorica sastanka bila je zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora.

 - Očekujemo da ćemo s Republikom Slovenijom ostvariti bitni napredak s obzirom na dobrodošle vijesti iz Zagreba i iz Ljubljane gdje se vidjelo da nakon prirodnih katastrofa, poplava u Sloveniji i potresa u Hrvatskoj jedino što preostaje je dobar susjed. Potvrdilo se pravilo „Tko brzo da – dva puta da“, a brzo može dati jedino tvoj najbliži susjed – navela je Barbara Antolić Vupora.

Komentari