Prijem županije

Župan se prvi puta sureo s francuskim veleposlanikom, evo što je rečeno

Objavljeno: 10.01.2024. 09:31

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 09:47

Foto: Varaždinska županija

Nakon što je odao počast poginulim promatračima tadašnje Europske zajednice u Podrutama, veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Fabien Fieschi prvi puta se službeno susreo i sa županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom.

Župan Stričak izrazio je dobrodošlicu francuskom veleposlaniku zahvalivši se što je posjetio Varaždinsku županiju.

- Danas kao punopravne članice Europske unije, NATO-a, Schengena i eurozone, kao i brojnih međunarodnih organizacija Hrvatska i Francuska dijele europske vrijednosti kao što su demokracija, solidarnost, sigurnost, poštivanje temeljnih prava i sloboda. Bez obzira što Varaždinska županija bilježi rast robne razmjene s Francuskom, porast broja francuskih turista uvjeren sam kako prostora za unapređenjem suradnje ima, kako na području gospodarske suradnje, sigurnosnih pitanja, zaštite okoliša, tako i na obrazovnom, kulturnom i turističkom području - rekao je.

Prijemu koji je organiziran u Županijskoj palači nazočili su i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ i ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić čiji učenici i nastavnici su prošle godine bili u Francuskoj.

Komentari