U subotu trebali potpisati sporazum

HNS na izbore bez SDP-a? Štromar nezadovoljan brojem izbornih mjesta na listi: „To je omalovažavanje HNS-a.“

vecernji.hr

Objavljeno: 13.07.2016. 09:59

Zadnja izmjena: 13.07.2016. 10:10

Foto: Arhiva

Predrag Štromar , varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a, prijeti izlaskom HNS-a iz koalicije SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a i samostalnim nastupom HNS-a na izborima, doznaje vecernji.hr.

Predsjednici spomenutih stranaka ove su subote u Čakovcu trebali potpisati predizborni sporazum Narodne koalicije, no Štromar ističe kako su „dobili dosta lošiju ponudu od one koju su s SDP-om pregovarali i koju zaslužuju“: – Mislimo da ćemo bez SDP-a dobiti dovoljno saborskih zastupnika da odlučujemo tko će nakon izbora upravljati RH. Konkretno, u 3. izbornoj jedinici (Zagorje, Varaždin, Međimurje), umjesto šest mjesta na listi, SDP nam sad nudi pet.

– S obzirom na to da se zna da župan Međimurske županije Matija Posavec i ja nećemo biti u Saboru, to znači da HNS može maksimalno dobiti tri zastupnika u toj izbornoj jedinici, bez obzira na preferencijalne glasove. To je omalovažavanje HNS-a. – tvrdi Štromar.

U prijevodu, Štromar vjeruje da HNS u toj izbornoj jedinici može, uz tri sigurna HNS-ovca, preferencijalnim glasanjem, da im SDP ostavlja šest mjesta na listi, uspjeti u Sabor progurati još jednog HNS-ovca preferencijalno, piše večernji.

Komentari