veliki zaokret umirovljenika

HSU podržao Alena Runca, kažu: "Imamo loša iskustva s SDP-om"

Potvrdio nam je to Zlatko Zuber, predsjednik gradskog HSU-a, koji navodi i razloge takve njihove odluke...
Objavljeno: 10.03.2021. 10:33

Zadnja izmjena: 10.03.2021. 11:27

Foto: Ilustracija

I to je moguće. Nakon desetljeća lijevih koalicija, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) za ove izbore podržala je HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina Alena Runca.

Potvrdio nam je to Zlatko Zuber, predsjednik gradskog HSU-a, koji navodi i razloge takve njihove odluke: „Očekivali smo da će nas zvati Reformisti i SDP, ali niti glasa nije bilo. K tome, imamo i vrlo loša iskustva s SDP-om, jer smo na zadnjim izborima bili na 12. i 24. mjestu, dakle ni blizu tome da uđemo u Gradsko vijeće“, rekao je Zuber.

Runac im je sada dao ulazno mjesto: „Podržali smo HDZ, jer nam je ponudio prolazno mjesto u Gradsko vijeće, da se za umirovljenike nakon četiri godine napokon čuje. Da se čuje za naše planove i da radimo“, naglašava Zuber.

"Potrebna je vertikala"

Razgovarali su i s Ivanom Čehokom: „Čehok nam je ponudio isto, međutim odluka je naše središnjice da ne možemo koalirati s nezavisnim listama, a on ima nezavisnu listu“. No, sudeći prema Zuberovim riječima, nisu bili presudni samo interesi...

„Mislim da će Alen Runac biti izvrstan gradonačelnik. Gradu je potrebna promjena i vertikala prema državnoj vlasti. Obitelj Runac osobno poznajemo godinama, a HDZ ne samo da nam je ponudio ulazno mjesto nego i podržava naše programe, ono što radimo“, rekao je Zuber.

Komentari