Prvi otkrivamo

EKSKLUZIVNO Dr. Denis Kovačić protukandidat Anđelka Stričaka za predsjednika županijskog HDZ-a!

Objavljeno: 09.05.2016. 17:18

Zadnja izmjena: 09.05.2016. 18:02

Foto: Arhiva

Sve do danas, svega dva dana prije Županijske skupštine HDZ-a Varaždinske županije, koja će se, podsjetimo, održati u četvrtak 12. svibnja, Anđelko Stričak nije imao protukandidata za mjesto predsjednika.

Međutim, ekskluzivno doznajemo da u borbu za najmoćniju poziciju HDZ-a Varaždinske županije kreće i dr. Denis Kovačić, aktualni HDZ-ov pomoćnik ministra zdravlja i bivši predsjednik novomarofskog Gradskog vijeća. Riječ je, pak, o informaciji koja sve do danas nije uspjela "procuriti" u političke kulare, a iznenadit će nesumnjivo mnoge...

Upravo spomenuta činjenica, kao i tempiranje njezina "puštanja" u javnost, govori u prilog tome da dr. Kovačić ima ozbiljne namjere uzdrmati poziciju još uvijek aktualnog predsjednika Stričaka, nesumnjivo dodatno ojačanu i time što je Stričak sada saborski zastupnik koji iza sebe ima "reanimaciju" varaždinske gradske organizacije HDZ-a, osvojena tri saborska mjesta na parlamentarnim izborima i najbolji rezultat od 1990.-ih na izborima za Vijeća mjesnih odbora u Varaždinu.

"Želimo proeuropski HDZ"

Međutim, kako doznajemo od dobro upućenog izvora koji nam je ekskluzivno otkrio spomenutu informaciju, u županijskom HDZ-u nije sve tako bajno. Izvor, naime, ističe da je Stričak pripada "Brkićevoj struji", dok su "oni okupljeni oko dr. Kovačića 'na liniji' predsjednika Karamarka".

- Dr. Kovačić ima podršku velikog dijela HDZ-a, s obzirom da su mnogi članovi izrazili veliko nezadovoljstvo načinom vođenja i lošom komunikacijom unutar županijskog Odbora. Želimo da konačno županijski odbor postane proeuropski orijentiran, kao uostalom i cijela stranka. To može omogućiti jedino pristojna komunikacija koja će privlačiti nove članove i koalicijske partnere - rekao nam je visoki izvor u HDZ-u koji je želio ostati anoniman, ističući da će se "ionako uskoro sve znati"...

Komentari