Četvorica na megdanu

Kandidati za fotelju načelnika Cestice uvjereni u pobjedu i spremaju pečenku

Objavljeno: 20.03.2016. 12:50

Zadnja izmjena: 20.03.2016. 16:32

Foto: Josip Novak

Od sedam ujutro započelo je glasanje za izbor načelnika Općine i Općinsko vijeće Cestice. Na prijevremene izbore do 11 sati izašla su i sva četvorica kandidata za fotelju načelnika koji, barem tako kažu, imaju jako dobar osjećaj te očekuju pobjedu...

HDZ-ov Tomislav Lazar koji se na nedjeljnim izborima bori za prvi načelnički mandat, glasovao je na biračkom mjestu u Natkrižovljanu odmah nakon jutarnje sv. mise u crkvi Sv. Barbare.

Na novinarsko pitanje očekuje li pobjedu u prvom krugu, izjavio je kako bi volio, ali da "to ovisi o volji mještana Cestice".

- Očekujem pobjedu jer smo u proteklom razdoblju argumentirano ukazivali na sve propuste koji su se dogodili na području općine Cestica. Imamo najbolju listu na kojoj su obrazovani stručnjaci koji se ne bave politikom iz osobnih interesa. Mještani će to sigurno prepoznati – uvjeren je Lazar te dodaje kako očekuje dobru izlaznost.

"Spoj iskustva i mladosti"

Na biračkom mjestu u Gornjem Vratnu oko 10 sati glasovao je Nikola Šćuric, kandidat Narodne stranke Reformisti Nikola, na čijoj je listi kao zamjenik istaknut Josip Adamić.

- Smatram da su mještani Cestice zaslužili da Općinu organizirano vode ljudi koji su spoj iskustva i mladosti. Tijekom kampanje upoznali smo ih s našim programima za daljnji razvoj općine,  te vjerujem kako će naša lista dobiti potrebnu podršku za pobjedu – naglasio je Šćuric.

Također, izjavio je da “drži palčeve Ivanu Dobrotiću, nositelju liste Reformista za Općinsko vijeće“.

- Budem li izabran za općinskog načelnika, trebat ću podršku članova Vijeća, a mogućnost eventualne postizborne koalicije za sada ne želim komentirati – ističe.

Za Stjepana Bistrovića nakon proteka od tri godine,  ovo je već druga izborna“utakmica“ za mandat načelnika Općine Cestica.  

- Na prethodnim lokalnim izborimaK nedostajala su nam 92 glasa za pobjedu i zato sam optimist. Kandidat sam grupe birača, nismo vezani ni uz jednu stranku i biračima smo obećali da ćemo Općinu voditi bez naknade. Za mene je mjesto načelnika časno političko zanimanje, koje je nespojivo s osiguranjem egzistencije – ustvrdio je Bistrović koji u nedjelju očekuje izlaznost birača od oko 60 posto.

>>Ogroman interes: U Cestici više od 50 promatrača nadgleda izbore za načelnika i Općinsko vijeće

Fešte u izbornim stožerima

Bivši načelnik Mirko Korotaj na nedjeljnim izborima glasovao je u Babincu. Na biralište uređeno u vatrogasnom  domu stigao je raspoložen u pratnji supruge Josipe.

- Očekujem pobjedu u prvom krugu i uvjeren sam da su mještani općine Cestica naklonjeni koaliciji HNS-a i SDP-a koja im nudi razvoj i očuvanje standarda. Iza mene su pozitivni rezultati, a u Općinskom vijeću imat ćemo zasigurno natpolovičnu većinu – uvjeren je Korotaj.    

Spomenuti kandidati za načelnika Općine Cestica rezultate prijevremenih izbora dočekat će u svojim stožerima u kojima za  večeras najavljuju fešte.

Daljnji tijek izbora pratite na eVaraždinu...
 

Komentari