s ciljem sprječavanja korupcije

Konstituirano Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije - predsjednik je Marijan Dominko

Objavljeno: 05.05.2018. 14:40

Zadnja izmjena: 05.05.2018. 15:21

U Županijskoj palači održana je prva sjednica Antikorupcijskog povjerenstva Varaždinske županije na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Dominko, a za zamjenika predsjednika Krešimir Čop.

Sjednicu je otvorio i vodio do izbora predsjednika potpredsjednik Županijske skupštine Zvonimir Sabati, koji je čestitao svim izabranim u ovo savjetodavno tijelo Skupštine za praćenje i suzbijanje korupcije na razini Varaždinske županije.

Predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Marijan Dominko istaknuo je kako će članovi Povjerenstva već na sljedećoj radnoj sjednici razmotriti i usvojiti Poslovnik o radu i Etički kodeks te kako će svaki član svojim doprinosom i stručnim znanjem doprinijeti radu s ciljem poticanja odgovornosti u vršenju javnih dužnosti, otvorenosti vlasti i odlučivanja te sprječavanja korupcije.

Županijska skupština Varaždinske županije je za razdoblje od 2015. do 2020. godine osnovala Antikorupcijsko povjerenstvo Varaždinske županije, u koje su imenovani vijećnici Krešimir Čop, Krešimir Horvat, Luka Zrinski, Darko Marković, Božidar Hajsok, Marijan Dominko te predstavnica Saveza samostalnih sindikata Nevenka Poljak i predstavnica Udruge za zaštitu prava potrošača Sanja Keretić.

Komentari