njihova veza nije odnedavno

Mario Habek pridružio se Klubu zastupnika HNS-a!

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana napustio SDP kojem je na čelu bio 20 godina, Mario Habek danas se u Hrvatskom saboru odlučio pridružiti Klubu HNS-a.
Objavljeno: 12.11.2018. 19:30

Zadnja izmjena: 12.11.2018. 19:40

Foto: Arhiva

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana napustio SDP kojem je na čelu bio 20 godina, Mario Habek danas se u Hrvatskom saboru odlučio pridružiti Klubu zastupnika HNS-a.

Spekuliralo se u međuvremeno kako pregovara s Milanom Bandićem, no sada nam je i službeno potvrđeno kako se pridružio HNS-u. Član stranke ipak nije postao, a SDP je, podsjetimo – napustio uz riječi kako je Zoran Milanović za razliku od Davora Bernardića bio „pravi frajer i vođa“. Odluku je, kao što je poznato, donio nakon što je Dubravko Bilić izgubio bitku za predsjednika SDP-a od Barbare Antolić Vupora, a on mu je trebao biti zamjenikom. Još tijekom vladavine SDP-om Habeku je određeni krug ljudi u stranci zamjerao što je stranku stavio u „sjenu HNS-a“ u vrijeme dolaska Kukuriku koalicije na vlast, na što je on odgovorio kako takve odluke donosi središnjica, a SDP je u to vrijeme "bio oslabljen uslijed loše vladavine Miroslava Korenike i Barbare Antolić Vupore". S HNS-om je ušao u koaliciju i na proteklim lokalnim izvorima, kada je SDP-ov Alen Kišić bio kandidat za gradonačelnika, a Antolić Vupora kandidatkinja za Štromarovu zamjenicu. Veza Maria Habeka i HNS-a nije, dakle, odnedavno...

 

Komentari