grđan vs petrić

eTV - Treba li i dalje pomagati Varteksu? Treba li bazene privremeno zatvoriti?

Grđan smatra da bazeni, s obzirom na broj djece koji ih koristi imaju važnost i prioritet te se ne smiju zatvarati, a Petrić postavlja pitanje "kome će se uzeti"...
Objavljeno: 04.10.2022. 11:51

Zadnja izmjena: 04.10.2022. 12:09

Treba li nastaviti pomagati Varteksu i treba li ostaviti otvorenom mogućnost da se tijekom zime bazeni privremeno ipak zatvore, pitanja su koja su ponovno podijelila gradske vijećnike.

U eTV studiju danas su gostavali Zdravka Grđan, predsjednica Vijeća izabrana na listi Reformista, te Hrvoje Petrić iz platforme Budimo grad. Grđan smatra da bazeni, s obzirom na broj djece koji ih koristi imaju važnost i prioritet te se ne smiju zatvarati, a Petrić postavlja pitanje "kome će se uzeti", odnosno smatra da bi se mogućnost da se privremeno zatvore trebala ostati otvorena.

Zaiskrilo između Petrića i Grđan

- Žalosno je da gospodin Petrić u trenucima kad se gradski budžet jako dobro puni ne zagovara djecu. Vidi problem i u besplatnoj školskoj prehrani i u Gradskim bazenima, gdje ima najviše "malih" korisnika - rekla je Grđan.

Petrić je besplatnu školsku prehranu nazvao hvalevrijednom inicijativom, no smatra da je trebalo napraviti analizu kako se hrana ne bi bacala.

- Sve je to jako lijepo, ali ja bih pitao gospođu Grđan kome će se uzeti. Bazeni su ove godine već potrošili energenata koliko i prošlu cijelu godinu, a sezona još nije ni počela. Ja ne želim djeci ništa ukinuti nego vas samo pitam kome ćete uzeti - ponovio je Petrić i pozvao ravnateljicu Gradskih bazena da se izjasni što planira.

'Nebremo živjeti u prošlosti'

Između Petrića i Grđan zaiskrilo je i po pitanju Varteksa. Petrić, naime, smatra da će se radnicima najbolje pomoći ako se zaposle negdje na sigurnijem radnom mjestu, a za što - pokraj 86.000 zahtjeva za stranu radnu snagu - ima mogućnosti. Štoviše, smatra da je u tom smijeru još prije 15 godina trebalo razmišljati ("Danas bi radili na boljim radnim mjestima").

- Jest da je Varteks izgradio Varaždin, ali nebremo živjeti u prošlosti. Svaka kuna duga koja se daje Varteksu da preživi uzima se nekim inovativnim tehnologijama i industrijama koje će jednog dana možda moći izgraditi ovaj grad. Perpetuiramo siromaštvo. U Varteksu rade ljudi na granici siromaštva, imat će i niske mirovine. Što se tiče nekretnina, suludo je da se Grad zadužuje da bi ih kupovao - zaključio je Petrić, poručivši da će privatni vlasnici bolje upravljati, a Grad mora donijeti dobar plan uređenja kojim će ih obvezati. 

'Niste u pravu'

Zdravka Grđan nije se s njime složila.

- Jesu oni privatni, ali privatni interes uvijek mora biti inkorporiran u društveni boljitak i svrhu. Grad Varaždin je propustio upravljati najvrijednijim urbanističkim prostorom. Slažem se da se za to ne smije zaduživati, ali kada raščistimo vlasništvo možemo se javljati i na natječaje Europske unije - poručila je Grđan.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovala predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, zajedno s gradskim vijećnikom Hrvojem Petrićem pogledajte ovdje:

 

 

Komentari