komentar

Plenković o izjavi Milanovića da je Habijan gej: Zamislite da ja počnem govoriti tko...

Objavljeno: 12.01.2024. 14:27

Zadnja izmjena: 12.01.2024. 15:04

Nakon što je na današnjoj konferenciji za medije u Splitu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao kako je Habijan "gej, a ljudima se ne ruga zbog toga", izjavu je komentirao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Podsjetimo, bivši ministar zdravstva Darko Milinović objavio je svoju fotografiju bez majice usporedivši se s novim ministrom gospodarstva Damirom Habijanom, a objavu je prokomentirao predsjednik Milanović.

- To su pitanja osobne intime, osobnih opredjeljenja, je li netko gej. Habijan je gej. Nije čovjek u ormaru, živi normalno. Pa novi francuski premijer je gej. Ako ti je jedina odlika da si gej, to nije ništa. Ljudima se ne ruga zbog toga. To može biti dio tvog identiteta. Tu sam na Habijanovoj strani, mada mi je Milinović kao osoba draži - rekao je Milanović.

Premijer Plenković potom je, prenosi Dnevnik.hr, u sklopu posjeta Đakovu održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog reagirao na komentar predsjednika.

- Zamislite da ja sada krenem govoriti tko je od političara i novinara koje seksualne orijentacije. Vjerojatno bi ovi siti ponosno proglašavali staljinistom, Vučićem, diktatorom, faraonom, najdivljijim i najnekulturnijim čovjekom i slično. Što će se sada dogodit? Sada će oni svi šutjeti kao što su šutjeli kada je Milanović novinara N1 nazvao političkim agitatorom. Ponovno dvostruki standardi, moraju svi vidjeti te dvije Hrvatske. O Habijanu nećemo govoriti. Milanović je problem. Zamislite da sam ja počeo pričati da je taj SDP-ovac to, taj novinar to, to bi bio skandal, čudo. To su dvostruki standardi. Milanović pršti od zlobe. On je prepametan da bio ovo napravio slučajno - rekao je premijer, a prenosi index.hr.

Komentari